Veelgestelde vragen
Index FAQ electro
TechTalk
Root server » TechTalk » FAQ witgoed
Indien je vragen hebt, aarzel niet ons te contacteren. Interessante vragen worden op deze pagina opgenomen.

Witgoed

Koelkasten en diepvriezers (indexpagina)
FAQ pagina, soorten koelsystemen (compresseur, absorptie, peltier)
“Help! Mijn diepvriezer koelt niet meer! Wat kan ik doen?”
Op deze pagina leer je ook hoe je koude kan maken uit warmte: een zeer vernuftig systeem!

Microgolfovens, het herstellen van magnetrons en
het herstellen van klassieke ovens
.
Alles wat je moet weten over de microgolgovens: de verschillende types en de mogelijkheden. Een microgolfoven is nagenoeg onverslijtbaar indien je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt: niet op hoog vermogen gebruiken als er te weinig voedsel in de oven zit en regelmatig de ovenruimte reinigen.

De lijst van defekten dekt meer dan 90% van alle mogelijke fouten aan microgolfovens en traditionele ovens.

Bruinen onder de zonnebank
Informatie over zonnestraling en het bruinen. Op een tweede pagina leggen we de klemtoon op zonnebanken: zijn zonnebanken gevaarlijk? Welke soorten zonnebanken bestaan er allemaal?

Dampkappen
Waarom zuigt mijn dampkap niet goed meer? Waarom komt er damp op de ruiten?

Verschillende soorten kookplaten
Algemene informatie over de verschillende soorten kookplaten

Onderhoud van de stofzuiger
De meeste stofzuigers gaan defekt omdat de filters niet op tijd vervangen worden. Het vermogen van de motor is tegenwoordig zo hoog dat die in een paar minuten kan verbranden als er onvoldoende luchtcirculatie is. De stofzuigermotoren zijn uitgerust met koolborstels die heel snel verslijten als er stof in de motor terecht gekomen is.

Strijkijzers
Welk water voor mijn strijkijzer?
Soorten Soorten waterverzachters
Hoe kalkaanslag verwijderen?

Wasmachines
Vragen over wasmachines

Domena
Informatie over de strijkcentrales van Domena. Dit is één van de weinige firma's die zijn strijkijzers nog in Europa bouwt.


Aansluiten van een verwarmingsapparaat
Boucherot filter
Een boucherot filter wordt soms gebruikt om relaiscontacten te beschermen tegen vonkoverslag bij inductieve belastingen zoals transfos en motoren. Maar hoe gebruikt u zo'n boucherot filter in eigen ontwerpen?

Hoe electrische verwarmingsapparaten aansluiten?

Bepaalde verwarmingstoestellen die vast opgesteld moeten worden hebben een aansluitdraad met drie geleiders, maar de derde geleider is geen massa maar een schakelcontact. De bedoeling is dat het toestel aangestuurd wordt door een centrale thermostaat in plaats van het thermostaat op het toestel. Deze toestellen zijn specifiek ontworpen voor vaste montage en worden met een beugel geleverd. Er is geen stekker op de aansluitdraad. Verplaatsbare toestellen hebben altijd een normale stekker.

Indien deze toestellen normaal op een prise aangesloten worden moet deze stuurdraad niet aangesloten worden (doorknippen in de stekker). Indien deze draad toch verbonden wordt ontstaat er een kortsluiting (heel goed te zien). In dit geval wordt het toestel niet omgeruild. Vaak is de schade zo groot dat het goedkoper is een nieuw toestel te kopen.

Links to relevant pages - Liens vers d'autres pages au contenu similaire - Links naar gelijkaardige pagina's