Veelgestelde vragen
Index FAQ electro
TechTalk
Root server » TechTalk » FAQ bruingoed
Indien je vragen hebt, aarzel niet ons te contacteren. Interessante vragen worden op deze pagina opgenomen.

Bruingoed

-

-

Vraagbaak bruingoed
hifi - televisie - accessoires
Deze afstandsbedining werkt met radiogolven in plaats van met infra-rode straling. Dit is te zien aan de ferrietstaaf rechts. Het voordeel is dat toestellen die in een kast ingebouwd zijn ook bediend kunnen worden (zonder dat het infra-rode oog uitgebouwd moet worden). Dergelijke afstandsbedieningen worden vaak voor “home” systemen gebruikt, waarbij een afstandsbediening alle toestellen in huis kan bedienen (DVD speler, geluid in de verschillende zones,...). Omdat het signaal door de muren heen gaat moet er een zone-kode ingevoerd worden zodat de afstandsbedining niet de toestellen van de buren stoort (maar ten gevolge van de lage penetratie van het merk is dit in de praktijk geen probleem). Als je installatie thuis echter niet meer reageert op de afstandsbediening, dan moet de huiskode opnieuw ingesteld worden (eerst natuurlijk de batterijen controleren).


Technische informatie:
De technische evolutie gebeurt razendsnel. Zou men 50 jaar geleden aan een jongen gezegd hebben dat alle telefoontoestellen draagbaar zouden zijn, en uitgerust met een camera, dan zou hij het volgend toestel getekend hebben.

Kodak lag ook aan de basis van de eerste digitale sensoren. Het eerste digitale fototoestel werd in 1975 gemaakt en had een resolutie van 10kp in zwart/wit. De beelden werden digitaal op een audiocassette opgeslagen. Een beeld opnemen duurde 23 seconden. Sindsdien is Kodak zich verder gaan specialiseren is technische sensoren.

Ondertussen zijn ook een aantal pagina's verouderd: DVD recorders worden bijvoorbeeld minder en minder verkocht. Televisies zijn tegenwoordig volledig digitaal en beschikken niet meer over een video-ingang (analoog). Radio, televisie CD, DVD, video worden daarom allemaal op de historiek pagina besproken.

Vervangen van de harde schijf van een Bose Lifestyle
Sommige Lifestyles van Bose zijn uitgerust met een harde schijf. De ingebouwde schijf kan defekt gaan zoals alle harde schijven. Het is mogelijk de defekte schijf zelf te vervangen.

Energie- en ecolabel
Wat al lang bekend was bij frigo's en wasmachines, de energielabel is nu ook verplicht bij televisietoestellen. Helaas geeft het energielabel enkel het verbruik weer bij normaal gebruik, niet het sluimerverbruik (als het toestel niet aanstaat). Op jaarbasis kan het sluimerverbruik hoger liggen dan het normaal verbruik.

De verschillende formaten DVD plaatjes
Dezelfde fouten werden gemaakt als bij de introduktie van de videorecorder. Toen kwamen meerdere video-systemen op de markt: VCR, VCR longplay, LVR, V2000, Betamax, VHS, S-VHS. Tegenwoordig kan u kiezen uit DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW, DVD-RAM. Koop enkel plaatjes die compatibel zijn met uw toestel!

Finaliseren van de plaatjes
Wens je je DVD-plaatjes op een ander toestel af te spelen, dan moet je die finaliseren.

Professionele geluidsinstallaties op 100V lijnen
Bij de sonorisatie van winkels, restaurants en dergelijke wordt er gebruik gemaakt van geluidsinstallaties op 100V.

Door een hogere spanning te gebruiken kan men langere kabels gebruiken, maar het systeem maakt het mogelijk dat men luidsprekers gewoon parallel op de lijn zet.

Er bestaat ook een 70V systeem die compatibel is.

Hoe fotografeer ik een sportmanifestatie met een compact en een reflex
Voorbeeldfoto's: Grote Prijs van de Noordzee voor Motoren (Oostende).

Hoeveel megapixel moet mijn camera zijn?
Op wat moet je letten bij de aankoop van een digitaal fototoestel?


DVB-T antenne voor binnengebruik
(Werkt enkel in de buurt van de zender)
DVB-T, DVB-C, DVB-S: de nieuwe digitale televisienorm
Binnenkort kijken wij allemaal digitaal
High Definition televisie
3d-televisie
In de jaren 70 kon iedereen zich aansluiten op de kabeltelevisie. Omdat de televisietoestellen uit die tijd niet aangepast waren voor de ontvangst van zenders via de kabel, hadden de mensen meestal een aparte tuner nodig om de hyperband te ontvangen. Tegenwoordig maken wij eenzelfde situatie mee: de kabelmaatschappijen zijn overgeschakeld op digitale televisie, maar de toestellen zijn nog niet geschikt voor digitale televisie.
Op een volgende bladzijde leggen we uit wat digitale televisie concreet inhoudt.
Als je een televisie met een beelddiagonaal van meer dan 100 cm hebt, dan moet je eigenlijk overstappen op HD-televisie.

De CD, die geen CD meer is
Bent u een CDtje aan het beluisteren? Dan moet u dit artikel zeker lezen…

Surround-systemen
Surround systemen worden gebruikt om het effekt van een bioscoop thuis te bekomen. Kan men een surround systeem ook gebruiken om muziek in andere kamers te laten spelen?

Sensorcleaning
Bij reflextoestellen is het mogelijk de lenzen te vervangen. Het fototoestel is niet stofdicht en er kan stof op de sensor terechtkomen.
U kan de sensor bij ons laten reinigen (enkel op afspraak)

Sturing van de televisie
Bij domoticasystemen, alarmsystemen, parlofoon en dergelijke wordt het beeld van de camera meestal naar een klein monitor gestuurd. Het is echter mogelijk het beeld ook naar televisieschermen te sturen, waarbij de televisie automatisch in- en uitgeschakeld wordt.

Links to relevant pages - Liens vers d'autres pages au contenu similaire - Links naar gelijkaardige pagina's