Veelgestelde vragen
Index FAQ electro
TechTalk
Root server » TechTalk » FAQ accessoires
Indien je vragen hebt, aarzel niet ons te contacteren. Interessante vragen worden op deze pagina opgenomen.

Accessoires en diverse

-

-

iFoon 15
De nieuwe iFoon...

verschillende batterijen
Batterijen...

Vraagbaak accessoires

In veel gebieden van de electro is er geen evolutie meer. Er zijn geen noemenswaardige verbeteringen meer. Bij een wasmachine staat de startknop rechts, links, dan weer rechts. De electro-branche evolueert nu zoals de kleding industrie: strak, oversized, dan weer strak.

Dit is best te merken aan de laatste iPhone (vandaag zitten we een generatie 15): de meest notabele verandering is het gebruik van een USB-C aansluiting in plaats van een eigen type connector (verplicht door de Europese Unie), maar verder is het toestel in technisch opzicht identiek gebleven. Zelfs de transfertsnelheid van de nieuwe iPhone is identiek gebleven aan de lightning snelheid (480Mb/s) terwijl de USB-C connector een veel hogere snelheid toelaat (Thunderbolt: 40Gb/s, dus 80× sneller).

Wat wel veranderd is, dan zijn de kleuren van het toestel: terwijl de eerste iPhonen fel gekleurd ware, hebben de nieuwe toestellen een pastelzachte tint. De nieuwe iFoon is geen wonder van techniek, maar een fashion statement!

Navigatiesystemen
Hoe werkt een navigatiesysteem?

Welke kabels moet ik trekken?
Je bent aan het verbouwen, en er moeten nieuwe kabels gelegd worden. De televisie staat in één hoek van de kamer, de DVD-recorder in een ander hoek. Welke kabels moet ik voorzien? Ondertussen is de situeatie grondig veranderd en moet men televisie kunnen bekijken op een smartphone of tablet, wordt de televisie gebruikt om mails te lezen. De videorecorder bestaat niet meer en de DVD speler is aan het verdwijnen. Alles moet nu online (zodat de providers iets kunnen aanrekenen bij iedere film dat je bekijkt).

Bewegingsdetectoren
Hoe werken de bekende bewegingsdetectoren (PIR) die in automatische lampen en beveiligingsinstallaties gebruikt wordt?

Silica-gel
Silica gel wordt gebruikt om fijne apparatuur droog te houden. Maar wist je dat silica-gel gerecycleerd kon worden, en dus opnieuw gebruikt worden, bijvoorbeeld als je naar een vochtig tropisch land vertrekt?

Verschillende soorten lampen
Naast de traditionele gloeilampen heb je nu halogeen lampen, maar ook FL-buizen en andere ontladingslampen. Een kort overzicht.

Een alternatief op draadloos internet: Powerline
Wat zijn de mogelijkheden om overal in huis internet te hebben? Je kan kabels trekken, werken met draadloos internet of gebruik maken van Powerline.

Een noodvoeding voor je computer
Een noodvoeding is onontbeerlijk voor bedrijven die afhankelijk zijn van hun computerinfrastruktuur. Maar ook particulieren kunnen een UPS of noodvoeding best gebruiken.

Leef gezond: de levensverwachting van DVD recorders en mensen
Op het eerste zicht geen verband, en toch….

De waarborgbepalingen
Op aandringen van Europa werd de belgische wetgeving aangepast. Hoe zit het nu met de fabriekswaarborg?

Batterijen (andere website)
De informatie over batterijen werd naar een nieuwe site gecentraliseerd: daar staan er tientallen bladzijden informatie.

Publicités - Reklame

-