-

- Index

Zandbak:
toepassing van de JPGCONV-routine

Op deze pagina kan je heel gemakkelijk de parameters instellen voor de jpgconv routine, waarmee we een password kunnen tonen dat de gebruiker moet intikken om een bericht te kunnen posten in een forum.

Gradient Eerst moeten we een jpg als bron kiezen. Dat kan een gradient zijn (zelfs een eenvoudige gradient maakt het onmogelijk voor OCR-software (optical character recognition) om de kode uit het plaatje te halen van zodra de compressie voldoende is).

Een ander alternatief is een grijze plaatje (of om het even welke andere kleur) zodat de jpeg in de achtergrond opgenomen wordt (opmerking: bij JPEG kan er geen transparantie ingesteld worden). Dit is kool, maar het maakt het kraken van de kode gemakkelijker.

Met een ruisbron maak je automatisch grotere bestanden aan en is misschien geen goede keuze (ruis comprimeert zeer slecht omdat het geen herhaling bevat). Je kan echter minder harde ruis gebruiken.

Een andere mogelijkheid zijn vreemde of onbestaande tekens, vlekken, krullen en krommen die de OCR-software totaal in de war sturen.

Blank
Noise
Sync loss
Windings
Arial Je hebt ook de keuze uit het lettertype (afhankelijk van wat beschikbaar is op je systeem). Mijn server is echt een oude computer met windows 98 met een beperkt assortiment aan lettertypes.

Bepaalde lettertypes zijn niet ideaal, bij Impact is er weinig verschil tussen een "0" en een "8" van zodra er een sterke compressie gebruikt wordt.

Comic sans serif
Impact
Lucida Console
Times new roman
Compressie
niveau
Het compressieniveau (geef een getal in van 1 tot 100) is de belangrijkste parameter: met een hoge compressie zijn de tekens sterk vervormd, met een lage compressie (hoge waarde) zijn de tekens beter zichtbaar. Omdat het programma altijd tot een vaste afmeting comprimeert ongeacht de jpeg zelf, zullen beelden met veel details (ruis!) slechter comprimeren, en dus reeds onleesbaar zijn met een gemiddelde compressie.
Background-
color
Achtergrondkleur (achter de gegenereerde kode). Gebruik een r,g,b-triplet bijvoorbeeld 192,50,0
Geef 0 (nul) in om geen achtergrondkleur te gebruiken (aangeraden optie).
TekenkleurKleur (r,g,b-triplet) van de kode. Kies een kleur dat een complement vormt met de achtergrondkleur, anders is de kode zelfs voor mensen niet leesbaar! Als je een weinig zichtbare kleurcombinatie kiest moet je een lagere compressie gebruiken (hogere waarde).
Kies een kleurcombinatie zodat de kode ook ook door door mensen die kleurenblind zijn gelezen kan worden!

Index

Individuele landingspage bezoekers: