Hoofdindex » Servers » » Een eigen webserver » Online!
Webservers en meer
Alles wat u moet weten
Servers
-

-

Alle mogelijkheden


Hostingdiensten in BelgiŰ
www.hostingdiensten.net heeft de gepaste oplossing: van persoonlijke website tot complete webwinkel. Je kan kiezen uit honderden layouts, de layouts eventueel aanpassen en je wite bouwen met verschillende blokken en toepassingen:
  • een neuwsfeed/blog om snel berichten te plaatsen
  • een fotogallerij, met 50GB krijg je die niet vol!
  • een webwinkel met alles wat erbij hoort (afhandeling en betaling)
  • een contactformulier zodat mensen snel een vraag kunnen stellen
  • en nog honderden apps!

Alle mogelijkheden op een rijtje

We overlopen alle mogelijkheden om online te gaan. Een facebook-profiel hoort hier natuurlijk ook bij, maar enkel als aanvulling. Bedrijven, artiesten, verenigingen,... allemaal hebben ze een echte website nodig. We bespreken hier de mogelijkheden.
Een eigen website
Heb je echt een eigen server nodig om je website online te zetten? Wat zijn de verschillende mogelijkheden (gewoon een paar foto's online zetten? een blog?...) Om een eigen server te runnen heb je een minimale kennis van het internet en van computers nodig.

Smalband
Je hebt een eigen site op je telenet account. Alles draait goed... en plots zit je op smalband omdat er teveel bezoekers zijn. Of sommige bezoekers raken niet meer op je site omdat je te weinig bandbreedte hebt.

Hotlinking
Als je een eigen server hebt (op een normale of Office account) kan hotlinking een probleem vormen. Bij hotlinking worden de afbeeldingen van een andere site gehaald om die op zijn eigen site te gebruiken. Vaak worden de foto's gebruikt in fora, waar gebruikers geen foto's kunnen uploaden.

Abonnement met een vast IP adres
Een abonnement met een vast IP adres is ideaal als je echt servers wilt runnen vanaf je eigen huis. Dit is ideaal voor een eigen mailserver, maar ook voor een webserver las het dataverkeer niet te hoog is.

Colocatie
Van zodra je professioneel ebzig bent met webservers is colocatie een goed alternatief. Je eigen server wordt ondergebracht bij een provider. Het grote voordeel is dat je server nu een snellere toegang tot het internet heeft.

Hosting
Specifiek voor bedrijven is hosting interessant: de bedrijven moeten zich niet bezig houden met de details van de webserver, maar krijgen een volledig geconfigureerde virtuele server met tal van kant-en-klare toepassingen.

Opgelet voor bedrijven die
(vooral via mail) adverteren:

“Uw website nu voor 799€
met Flash animaties!
Bestel nu!”

Ten eerste: 799€ is teveel geld voor een website. Ok, alles is reeds voorgekauwd voor u, maar dit betekent ook dat u niets aan de layout van de site kan wijzigen. Deze kleine bedrijven gebruiken een gelijkaardige layout voor de websites van al hun klanten. Het aantal pagina's ligt vast: contactformulier, indexpagina, infopagina, produktpagina, en dat is het zo ongeveer.

Het domein naam (www.peters.be bijvoorbeeld) wordt gereserveerd op naam van het bedrijf en niet op naam van de klant (de firma Peters), dit betekent dat de klant vast zit aan dat bedrijf voor de website en de mailafhandeling en niet naar een ander bedrijf kan stappen, wat bij een klassieke hosting contract probleemloos verloopt, zoals het veranderen van electriciteitsleverancier of telecom operator. Vaak wordt na een jaar het domein verkocht aan de meest biedende (een concurrent of een spammer). De gereserveerde domein naam kan door de firma Peters niet meer gebruikt worden. Ik weet waarover ik spreek, ik heb vaak dergelijke sites gezien, en ook hun evolutie in de tijd meegemaakt.

Daarbij komt dat websites die vooral op Flash animaties steunen zeer slecht scoren in zoekrobotten (als mensen in google zoeken op woorden die relevant zijn voor je bedrijf, dan komen ze nooit je site tegen).

En ten laatste: ga nooit in op reklame die u via mail ontvangt.

PublicitÚs - Reklame

-