Hoofdindex » Servers » » Een eigen webserver » » Online » » Hostingdiensten
Wat zijn hostingdiensten?
Meer dan een webserver
Hostingdiensten
Voor het hosten van een eigen website zijn er tal van mogelijkheden, zie de link voor een korte bespreking.
-

-

Meer dan een website


Hostingdiensten in België
Publiceer je iWeb site: volgend jaar verwijnt de hostingdienst van Apple.
Verdwijnt daarmee ook je website?
Hostingbedrijven bieden je meer dan een online website.
Voor bedrijven is een website bij Telenet of Skynet eigenlijk niet ideaal. OK, je hebt 50MB en daarmee kan je al een heel uitgebreide website bouwen. Bij de Internet Service Providers (ISP) die voor het internet bij je thuis zorgen, kan je zelfs een eigen domain name kiezen (www.pieters.be) en die koppelen aan je website, maar dat is het.

Ken je niets van HTML, dan zit je vast. HTML is de taal waarin de pagina's geschreven zijn. Vaak komt daar ook javascript en css bij als je meer dan een website "anno 1990" wenst.


Hosting eenvoudig uitgelegd

De oplossing? Een hosting bedrijf!

Hostingbedrijven zijn ontstaan los van internet providers. Het aantal mensen die een eigen website hebben (in vergelijking met het aantal mensen die een internet abonnement hebben) is zeer laag, en Telenet kan voor die kleine doelgroep geen helpdesk oprichten. Nu al heeft Telenet moeite om de vragen van de gewone gebruikers te beantwoorden, en de vragen in verband met websites zijn heelwat complexer:
  • “Kan u voor mij een .htaccess aanmaken?”,
  • “Ik krijg alle mails van het bedrijf in één mailbox, hoe kan ik de mails splitsen per gebruiker?”...
Dit zijn allemaal vragen die een modale-internet gebruiker niet stelt, maar het zijn wel vragen die van toepassing zijn bij professionele hostingbedrijven.

Hostbasket is de belangrijkste hostingbedrijf. Ze zijn vooral gespecialiseerd in mail-oplossingen op bedrijfsmaat (exchange mail server). Dit bedrijf is nu opgekocht door Telenet, maar zal zelfstandig blijven bestaan: beide bedrijven hebben immers een totaal ander doelpubliek. Nu dat Telenet Hostbasket in huis gehaald heeft, is het best mogelijk dat de business-oplossingen verdwijnen uit het Telenet-aanbod.

Wat kan je allemaal verwachten bij een hostingbedrijf:

  • Je staat volledig los van je internet provider: je kan dus overstappen van Telenet naar Skynet en omgekeerd zonder dat dit enig invloed heeft op je website en je mail accounts. Kies daarvoor een hostingbedrijf die los staat van je internet provider als je echt safe wilt spelen.

  • Een eigen domain name met alle diensten die erbij horen: natuurlijk een website met een eigen domain name, en niet een website bij Telenet: http://users.telenet.be/j.pieters/ Een onbeperkt aantal e-mail adressen jan@pieters.be, marie@pieters.be, zit in het pakket (of beperkt, naargelang de provider).

  • Kant-en-klare templates en applikaties: daarmee bouw je een volledige website met enkele muisklikken. Hier is geen kennis van HTML nodig: je kiest een template (basis laysout), past die aan en voeg daar elementen aan toe (applikaties). Heb je ooit een website aangemaakt bij webs.com, dan zal je je hier direct thuis voelen, want de werkwijze is dezelfde. Het verschil met webs.com is dat de internet-verbinding veel betrouwbaarder is en dat er geen reklame op je website verschijnt (wat toch een must is voor een bedijfssite).

  • Bedrijfzeker: de webruimte die je bij Telenet of Skynet krijgt is maar een soort extraatje (zelfs al heb je een eigen domein aangevraagd: die wordt nog altijd doorgekoppeld aan je users.telenet.be... account). Als je een ander soort abonnement neemt is de website niet meer inbegrepen (Confort-abonnementen bij Telenet). Dit is niet enkel van toepassing op de diensten van je internet service provider, maar ook op de diensten van andere bedrijven: Apple zal zijn webdiensten afsluiten (iWeb).

  • Hosting à la carte: je bestelt precies wat je nodig hebt. Groeit je bedrijf, dan groeit je website mee!

Publicités - Reklame

-