Root » Webserver » » Index SEO » Trends » Na“Zomer” 2011
Search engine optimalisation
Trends na“zomer” 2011
Trends
In de zomer 2011 hadden we het over “content farming” en QR kode. De mailing van 2012 gaat over Nichemarkt in plaats van nicheprodukt en meertalige websites

Dit keer zullen we het hebben over brand protection, het beschermen van het imago van je bedrijf. En nu we het toch over bedrijven hebben: weet je dat slechts één percent van de bedrijfwebsites in orde is met de wetgeving?

Brand protection

Veronderstel: je hebt google advertenties op je site, en om meer bezoekers, dus ook meer potentiëele klikken te krijgen voeg je er een forum bij waar er over van alles gediscuteerd kan worden: warez (illegale software en downloads), racistische en seksistische bijdragen,... Je krijgt meer en meer bezoekers, maar je google opbrengsten stijgen niet, in tegendeel...

Adverteerders willen dat hun reklameboodschappen in een positief contekst gezien worden. Op het eerste zicht is er niets mis met die lijst (wie is er niet tegen geweld, druggebruik, oproer,...) totdat je merkt dat de lijst bekeken wordt door de conservatieve, protectionistische amerikaanse bril. Ze zeggen trouwens zelf welke onderwerpen geweerd worden:

  • de economische crisis (de huizencrisis) die de reklameboodschap in een negatief kader zou plaatsen (een reklame voor een afslankingsmiddel terwijl het artikel gaat over amerikanen die hun huis uitgezet worden omdat ze de hypotheek of de huur niet meer kunnen betalen).

  • Spreken over de overdreven bonussen van bankiers mag ook al niet meer,

  • en zelfs ecologische onderwerpen zoals de verwarming van de aarde en de CO2-uitstoot mag zeker niet. Je kan moeilijk een zware 4×4 terreinwagen promoten op een pagina die het over de ecologische ravage van onze overconsumptie heeft.
Dat klinkt belachelijk? Mijn site over het zeepreventorium krijgt zeer weinig kliks (er als er wel een klik is, brengt die nauwelijks iets op, maximaal een paar eurocent), terwijl mijn site over de fotografie wel normale opbrengsten genereert. Mijn contract met google laat mij niet toe de cijfers online te zetten als staving.


Grote adverteerders laten alle sites onderzoeken.
  • De website over het zeepreventorium is bedoelt voor de anciens, en er komt een positieve boodschap uit de site: “ik heb mijn ziekte onder controle”. Maar dat merken de adverteerders niet: ze lezen "tuberculose, astma, mucoviscidose, morbide obesitas".
  • Mijn site over fotografie geeft technische achtergronden, nieuwe mogelijkheden van recente fototoestellen, tips om beter te fotograferen, enz. Alles wat de mensen kan aanzetten om meer te fotograferen is positief, en daarom wordt het gros van mijn google opbrengsten door die fotografie-site gegenereerd.

Website wettelijk in orde?

Uit een onderzoek blijft dat slects één percent van alle bedrijfwebsites wettelijk in orde zijn.

Wat moet er verplicht aanwezig zijn:

  • Naam van het bedrijf (met rechtsvorm), bijvoorbeeld:
    Belgium Model Academy vzw.

  • Adres (minstens de maatschappelijke zetel van de onderneming)

  • Contactgegevens: telefoonnummer en email

  • Ondernemingsnummer (iedere onderneming moet een dergelijk nummer hebben, ook non-profit verenigingen).
Dit heeft niet enkel te maken met het wettelijk in orde zijn van je bedrijf (controles zijn er slechts na klacht, en dan krijg je enkel een verwittiging en de vraag de website zo spoedig mogelijk in orde te brengen).

Neen, het heeft allemaal te maken met vertrouwen scheppen. België is een conservatief land. Online aankopen komt hier niet van de grond. Misschien is het juist omdat de belgische websites er zo weinig “betrouwbaar” uitzien?

Hoe oplossen

Onderaan iedere webpagina de adresgegevens vermelden. Indien je liever niet wilt dat er bezoekers aan de deur aankloppen (part time job, rijhuis), verwijs je naar een contactpagina.

Op de contactpagina (die is echt nodig) neem je alle wettelijke gegevens op. Als je een ondernemingsnummer hebt (wat verplicht is als bedrijf), dan hoef je eigenlijk geen adres te vermelden (die kan achterhaald worden via het ondernemingsnummer).

Maak van de "karwei" een positief resultaat: toon aan dat de klanten welkom zijn!

Publicités - Reklame

-