Root » Webserver » » Index SEO » obbi
Search engine optimalisation
"Sniffing the glue that holds the internet together"
obbi
-

-

"Sniffing the glue that holds the internet together"

Micro-macro
dit is mijn obbi
Ra-ra, wat is dit?
Waarschijnlijk heeft u er één in huis zonder het te weten!
SEO is een leuk tijdsverdrijf in vergelijking met mijn andere hobbies die heelwat meer technische kennis vergen: de werking van het internet, met om te beginnen het DNS systeem, de werking van een router, het OSI-model, de technische eigenschappen van ADSL (PPPoe-verbinding),… er zijn een tiental onderwerpen beschikbaar. (Zie link servers)

In vergelijking met deze onderwerpen is SEO lichte kost. Als je één item uit de voorgaande lijst verkeerd hebt, dan ligt je server plat. Als je site niet geoptimaliseerd is voor zoekmachines, dan verschijnt je site wat lager in de zoekresultaten.
Bovenstaande citaat is de leuze van Ethereal, een van de beste packet-sniffers (analyse van wat er over het ethernet gebeurt). Wil je je echt bezighouden met de werking van het internet, dan moet je gaan werken op packet-niveau.

't Is e obbi

"A thing of beauty is a joy forever"

dit is ook e obbi

Dit is ook een van mijn lijfspreuken. Er bestaan zoveel interessante onderwerpen, apparaten, dat ik een grondige hekel heb aan minder geslaagde ontwerpen. Als ik 45 minuten nodig heb om een microgolf open te doen om de zekering te vervangen, dan heb ik de onhoudbare neiging het hele toestel op de grond te smakken. Hetzelfde toestel heeft zijn display en bediening op de bovenkant van de deur. De ontwerpers hebben echter niet nagedacht over het feit dat een LCD paneel zeer slecht tegen de warmte kan (het wordt volledig zwart). De bevenkant van de deur is echter één van de warmste plaatsen van de behuizing! Om maar te zwijgen over strijkijzers met generator waarvan de kabels in het toestel zo kort zijn dat je ze eerst moet verlengen vooralleer je aan het toestel kan werken. Toestellen waarvan de behuizing in elkaar klikt en die niet meer open kunnen... dagelijks kom ik van die ondingen tegen. Als ik dan ook nog een SEO bedrijf tegenkom dat… lees verder. Maar laten wij hier zwijgen over dit onderwerp. Ik was van plan iets positiefs te vertellen over mijn obbis, maar ik voel me nu al zooo depressief. Let wel: "zooo" met drie o's, anders klasseer google mij tussen de aprikaanse afen.

Het nederlands in een prachtige taal waarmee je Google kan verrassen. Theobromine is een heel gewone woord. Het is het cafeine-equivalent voor chocolade. Junkie is u ook wel bekend, er lopen er genoeg in je buurt, misschien bent je er zelf wel een. Wat zou er gebeuren als je beide woorden aan elkaar zou plakken? Je hebt een nieuw woord uitgevonden: theobrominejunkie!

Wat je allemaal kan doen om je site op een positieve manier te laten opvallen in google en andere zoekmachines lees je op de volgende SEO-bladzijden.

Terloops: die rare brug is een rekstaafje, een metalen plaat waarop een reksensor (een speciale weerstand) gemonteerd is. Deze worden gebruikt in weegschalen en weegbruggen.

Links to relevant pages - Liens vers d'autres pages au contenu similaire - Links naar gelijkaardige pagina's