Root » Webserver » » Index SEO » Nieuwspagina
Search engine optimalisation
Een nieuwspagina op je site
News
Het is altijd nuttig een "news"-pagina op je site op te nemen. Zo weten bezoekers welke pagina's bijgewerkt zijn geweest.

Nieuws op deze site

nieuwsitem opnemen

Nieuwsitems op je site opnemen
(en nieuwe pagina's aanmaken)
doe je met een toetsenbord.
Geef Google iets te eten!

Het is altijd nuttig om een "What's New" pagina op je website te hebben. Dit is zowel interessant voor de mensen (ze weten wat er laatst aan de site aangepast is geweest), maar ook voor zoekrobotten: zoekrobotten zullen merken dat deze news-pagina vaak wordt bijgewerkt. Daarom zullen ze ook de pagina vaker opvragen en de links sneller verwerken. En daardoor worden de wijzigingen die je aan je site aanbrengt ook sneller opgemerkt door Google (voor zover je de news-pagina aanpast als je een nieuwe pagina aanmaakt, natuurlijk!).
  • Voor mensen: vergeet niet de datum van de creatie of wijziging op te nemen
  • voor zoekrobotten: gebruik een sitemap om aan te geven dat de news-pagina vaak gewijzigd wordt.
Mijn newspagina kan u hier aantreffen.

Een news-pagina is ook interessant voor de webbouwer om te zien of hij maandelijks wel voldoende wijzigingen aan de site aanbrengt. Ik verwijder oude links na 2 maanden, en zo kan ik zien of ik in de voorbije twee maanden voldoende pagina's heb aangemaakt of grondig gewijzigd.

News-items (links naar nieuwe pagina's) mogen ook opgenomen worden op de index-pagina (dit is meestal de pagina met de hoogste ranking in google): deze pagina zal normaal het vaakst gelezen worden door de zoekrobotten. Zet je nieuws op de indexpagina als de index zelf relatief weinig tekst bevat. Haal oude items weg na bijvoorbeeld drie maanden (zelfs als er geen items meer overblijven: haal dan ook de titel weg), het lijkt anders of de site nooit bijgewerkt wordt.

De nieuws-pagina moet je ruimer zien dan gewoon een opsomming van gewijzigde pagina's. Je kan die ook gebruiken om kort nieuws over je bedrijf in op te nemen. Een voorbeeld van een dergelijke news-pagina dat zich niet beperkt tot sitenews kan je vinden op de nieuwspagina van het zeepreventorium. Zo kan je ook een beetje verdoezelen dat er niet veel aan de site gewijzigd is.

Sommige pagina's worden maar om de zoveel maanden bekeken door Google. Google werkt zo efficient mogelijk. Pagina's die niet vaak bijgewerkt worden zullen in de toekomst ook minder vaak gelezen en verwerkt worden door de spiders. Als je dus links plaats naar een nieuwe pagina, of een pagina grondig wijzigd, dan zal dit soms pas opgemerkt worden na een aantal maanden. Maak het de zoekrobotten gemakkelijk en maak een pagina aan dat je zo vaak mogelijk wijzigd: namelijk iedere keer als er een pagina gewijzigd wordt.

Wees als eerste met een nieuw produkt

Seizoensgebonden of nieuwe produkten moet je op voorhand online zetten, vr de trend voelbaar is. Maak een nieuwe pagina aan en plaats een paar links naar de pagina in kwestie (als het kan vanaf de homepage, maar zorg ervoor dat de link nu nog niet opvalt) en neem vooral de pagina op in je sitemap. Als de vraag opkomt, zal jouw pagina reeds opgenomen zijn in de index van de zoekmachines, de pagina van je concurrenten nog niet.

Je hoeft niet veel informatie op deze nieuwe pagina te zetten; type, titel van het produkt (eventueel alternatieve benamingen), produktinformatie en een korte samenvatting. De produktinformatie vervang je door je sales pitch of "call to action" op het ogenblik dat het produkt in de markt ligt (tegen dan zijn er voldoende sites die de produktinformatie opgenomen hebben en tegen andere sites moet je nooit proberen te concurreren). Zet je pagina minstens n week op voorhand online (en liefst n maand als je site niet vaak gewijzigd wordt).

Bijvoorbeeld: begin juni is er traditioneel de Grote Snelheidsprijs voor Motoren in Oostende. Twee weken voor het gebeuren heb ik de pagina online gezet en een link opgenomen op verschillende pagina's. Op de pagina zelf heb ik enkel het officieel programma opgenomen, zodat veelgevraagde zoekwoorden aanwezig zijn: Supermotards, Drie Landen Cup, grote prijs van de noordzee, motorraces,... (ik heb al een lijst aangemaakt van de zoekwoorden die ik volgend jaar zal gebruiken, maar die geef ik nu niet vrij!) De dag nadat de prijs gereden werd, stond mijn pagina bovenaan google (ik had zelfs zoveel bezoekers dat de site tijdelijk onbereikbaar was!) Andere sitebouwers hebben hun pagina pas aangemaakt n de wedstrijd, en dat is natuurlijk verkeerd! Hetzelfde heb ik gedaan (op een kleinere schaal) met de Kleine motorcross in Middelkerke.

Links to relevant pages - Liens vers d'autres pages au contenu similaire - Links naar gelijkaardige pagina's