Root » Webserver » » Index SEO » Voor bedrijven » Checklist
Search engine optimalisation
Checklist SEO bedrijf
Checklist SEO
Je bent van plan in zee te gaan met een SEO-firma. Op wat moet je letten bij de keuze van de maatschappij?

Checklist SEO bedrijf

 • Heb je wel een SEO-bedrijf nodig? (Checklist)
  Of heb je genoeg met de talrijke tips die hier gegeven werden? In de meeste gevallen zal het voldoende zijn dat je je site eens volledig herwerkt, waarbij je voldoende aandacht geeft aan de tekst. Laat de hacks die zouden moeten bewijzen hoe goed je met Flash en Frontpage en weet ik wat allemaal achterwege. Deze truks werken niet in alle browsers, en het resultaat is meestal dat je pagina totaal niet werkt.

 • Een SEO-firma zou ervoor moeten zorgen dat je bedrijf bovenaan google zit.
  Vraag referenties aan en kijk of een ondernemening die beroep doet op de SEO-goeroe wel een hoge page rank heeft en of het goed scoort met zijn zoekwoorden. De SEO-maatschappij zal wel zijn beste voorbeelden tonen, wees dus oplettend en kijk op de site van de moedermaatschappij naar de pagina-links (doorgaans moet het SEO-bedrijf een link-pagina hebben). Zoek een onbekende firma uit en analyseer zijn ratings.
  De ratings van het SEO-bedrijf zelf zijn niet relevant bij het bepalen of een bedrijf wel geschikt is. Doorgaans prijkt er op iedere klantenpagina dat aangemaakt is door het optimalisatiebedrijf in kwestie wel een link naar zijn eigen site: daarom scoren de pagina's van het optimalisatiebedrijf zo hoog! Hoe meer sites het SEO-bedrijf beheert, hoe beter de score van het SEO-bedrijf, maar dat wilt niets zeggen voor de score van je eigen website.

 • Hoe ziet een willenkeurige site er uit?

  Alle websites van de winkels van de Selexion-groep zien er nagenoeg identiek uit.
  Niet moeilijk, ze verkopen precies eezelfde gamma, dus waarom zou je ook een inspanning doen om iedere site een identiteit te geven?
  Alle zelfstandige winkels lijken wel filialen of franchise-winkels te zijn!
  Is het communistische eenheidswordt waarbij je enkel de kleur van de achtergrond kan wijzigen? Is het een "teletekst-website" waarbij iedere pagina gewoon uit een hoofding en wat tekst bestaat, eventueel aangevuld met een paar foto's? Vraag een paar goede klanten, enkele leveranciers en medewerkers wat ze van de site in kwestie vinden.

 • Hoe zit de site technisch in elkaar?
  • Worden de pagina's voldoende snel geladen, en dit op ieder ogenblik van de dag? Controleer ook de reaktiesnelheid in de namiddag, in de weekends en 's avonds.
  • Hoe zitten de pagina's technisch in elkaar? Gebruiken ze al CSS voor de formatering of zitten ze nog steeds vast aan formatering met tabellen? Als ze met tabellen werken is het zeer moeilijk om de layout van de pagina te wijzigen. Tabellen werden ontworpen om waterstanden en voetbaluitslagen weer te geven, niet voor de paginaformatering.
  • Spiders kijken naar de "nuttige tekst", niet naar de formateringsopdrachten. Als een site van de SEO-compagnie vol zit met formateringsopdrachten, dan verliest de nuttige tekst aan waarde. Spiders hechten een groter belang aan wat er aan het begin van de pagina zit: als dat geen bruikbare tekst is, dan verliest de hele pagina aan waarde. Bij een SEO-bedrijf is het percentage nuttige tekst slechts 10%, de rest zijn allemaal formateringsopdrachten die in een apart bestand horen.

 • Vergelijk SEO-bedrijven met elkaar, en vooral de klanten-sites die door de bedrijven opgemaakt werden (je hebt een paar links op deze pagina als google adsense zijn werk goed gedaan heeft).
-

-

SEO-bedrijven in de toekomst

Zoekrobotten zijn perfekt in staat de inhoud van je site te catalogeren, maar kunnen ook waarde-oordelen hechten aan verschillende aspecten van je site. Dit gaat niet over de waarde van het onderwerp zelf (in China is dit wel het geval), maar hoe het gebracht wordt. Op dit ogenblik kan google goed achterhalen of er niet gefraudeerd wordt om hogere resultaten in zoekmachines te bekomen. Google gaat ook na of de tekstverhoudingen (voegwoorden, sleutelwoorden en normale tekst) in normale proporties voorkomen.

Google verifieert of je site actueel is als je een actueel onderwerp bespreekt (QDF algoritme (Query Deserves Freshness) . Je site moet vaker bijgewerkt worden als je ipods verkoopt dan als je oude munten verkoopt. Google kan nagaan hoe vaak je site bijgewerkt wordt. In de toekomst zou het best kunnen dat google ook aandacht gaat besteden aan de technische aspecten van je site: is het w3c-compliant? (=voldoet het aan de regels van het internet), gebruikt het de nodige server-tags (zoals Cache-Control), deze server tags kan je doorgaans niet aanpassen in de html van de pagina. Tegenwoordig hecht Google enorm veel belang aan de laadsnelheid van je site.

Interessante links

HTML Validator controleert of je pagina voldoet aan de normen.
Deze test is bijzonder streng, en er zijn maar weinig sites die 100% compliant zijn (maar dat hoeft ook niet om opgenomen te worden). Als de site van de SEO-firma waarmee je wenst samen te werken niet slaagt, is het alsof de demo-wagen van je garagist niet door de keuring kan.

PublicitÚs - Reklame

-