Root » Webserver » » Index SEO » Bedrijf
SEO voor bedrijfsleiders:
Heb ik een SEO bedrijf nodig?
SEO bedrijven
De SEO pagina's zijn in de tijd onstaan omdat een bedrijf mij raad vroeg bij de keuze van een SEO bedrijf. De oplossingen die door SEO-bedrijven aangeboden werden waren zo slecht (wat betreft de layout en de site functionaliteiten), dat ik mij wat dieper in de materie heb ondergedompeld. De vraag was eigenlijk: moet je site er echt zo lelijk uitzien om tussen de resultaten van Google te geraken?

Voor ondernemingen

Particulieren hebben doorgaans geen SEO-bedrijf nodig. Zij maken een website aan over hun hobbies, over verenigingen, enz. De bezoekers komen vanzelf, maar het is niet van levensbelang. Voor veel bedrijven is een aanwezigheid op het internet tegenwoordig een must. Vroeger keken de mensen in de Streekkrant of de Tips als ze een bedrijf nodig hebben, nu gaan ze online zoeken.
Heb ik een SEO-bedrijf nodig?
Een aantal firma's hebben mij gecontacteerd nadat ze deze site gelezen hebben. Heeft uw bedrijf nood aan SEO?

Checklist voor de keuze van een SEO-bedrijf
  • Als ik in zee zou gaan met een SEO-bedrijf, op wat moet ik letten?
  • SEO-maatschappijen in de toekomst

Wat is het doel van je site?
De tips van een publicist
  • Maak een site aan dat aantrekkelijk is voor de bezoekers, maar ook dat door iedereen gebruikt kan worden.
  • Weet wat je kan bereiken: ken je doelgroep en concurrenten
  • Een voorbeeld
  • De raad van een publicist voor een succesvolle website

Domein, subdomein en zandbak
Als je een domein reserveert, dan belandt je voor een tijdje in de zandbak. Maar er zijn alternatieven op de verplichte kuur in de zandbak.

Vakantie in Durbuy
Met wat je uitgespaard hebt door niet in zee te gaan met een SEO-bedijf kan je maandenlang in vakantie gaan!
Deze site is aangemaakt door iemand die een paar maanden geleden niets afwist van het maken van websites.

Contactpagina

Veel sites die ik bezoek maken een onprofessioneel indruk. De meest opvallende fout is natuurlijk een verkeerde layout ("my first website"), maar deze misbaksels zijn gelukkig aan het verdwijnen.

Je kan je website meer "betrouwbaar" te maken door een contactpagina te vermelden. De meeste klanten hebben nood aan contact, en gaan liever naar een winkel in plaats van online te kopen bij een onbekend bedrijf.

Het betrouwbaar-gevoel kan je creŽeren door een contactpagina. Wat zeker niet mag ontbreken is een foto van het bedrijf, van de winkel, een kleine groepsfoto van het personeel, enz.

De belangrijkste elementen mogen natuurlijk niet ontbreken (bepaalde meldingen zijn zelfs verplicht voor bedrijven): adresgegevens, BTW nummer, enz. Een vaste telefoon wekt meer vertrouwen dan een GSM nummer: een echt bedrijf heeft namelijk een kantoor en openingsuren. Je bankgegevens (IBAN en BIC) kan je ook op de contactpagina opnemen: mensen gaan automatisch naar de contactpagina als ze specifieke gegevens (waaronder de bankrelatie) zoeken.

Wat de openingsuren betreft: die moeten zeker ook op de website. Ook voor een webwinkel trouwens, zodat de klanten kunnen weten wanneer hun order verwerkt wordt, en wanneer ze een antwoord kunnen verwachten.

Links to relevant pages - Liens vers d'autres pages au contenu similaire - Links naar gelijkaardige pagina's