Hoofdindex » Servers » Form2mail
Computers en servers
Form to mail: contact opnemen met formulier
Form 2 mail
Er wordt meer en meer op het internet gesurft met smartphones en tablets. Vaak is er geen mail-toepassing beschikbaar, of is die niet geconfigureerd.
-

-

Broken links

Meer en meer gebruikers bezoeken websites door middel van een smartphone of een tablet. Vaak is er geen mail client voorzien, of is die niet correct geconfigureerd. Er zitten talrijke apps op een smartphone, maar een gewone mail toepassing zal je minder en minder terugvinden. Zelfs vaste computers hebben soms geen werkende mail toepassing meer. En vergeten we niet de mensen die op verplaatsing zijn en een beroep moeten doen op een vreemde computer (waarop geen mail toepassing voorzien is).

De internet gebruikers hebben nog steeds een email adres (via de webinterface van hun internet provider of via hotmail), maar kunnen ze die niet gebruiken om zelf een mailbericht te sturen vanaf de website van een bedrijf (bijvoorbeeld met een concrete vraag om informatie).

Veel surfers gebruiken hun mail programma niet graag. Mensen zijn niet meer gewoon een brief te typen, en een mailbericht is in feite een virtuele brief. Mensen moeten geholpen worden om hun vraag kenbaar te maken, en dat kan nog het best via een formulier. Men kan selectievakjes voorzien, eenvoudige vragen stellen, antwoordvakken voorzien, enz.

Als een gebruiker kan kiezen tussen een email bericht versturen of een contactformulier invullen, dan zal hij voor het formulier kiezen, dat heb ik opgemerkt op verschillende websites die ik beheer.

De oplossing is dus een form-2-mail applikatie voorzien op de website. Deze oplossing heeft tal van voordelen:

  • De bezoeker kan op de website blijven om met de site-beheerder in contact te komen. De pagina met het contactformulier heeft dezelfde layout als de rest van de site.

  • De bezoeker kan geholpen worden door in te vullen velden en selectievakjes te voorzien. De gebruiker zit niet opgezadeld met een wit blad.

  • Voor de gebruiker is het gemakkelijker om een bericht te sturen via een web-interface dan via een mail client (verschillende redenen werden reeds aangehaald).

  • Een formulier beperkt het aantal spamberichten. Indien je een email adres op een website plaatst, dan zal je snel spamberichten ontvangen. 90% van het mailverkeer kan uiteindelijk uit spamberichten bestaan.
Een standaard form-to-mail zet een formulier met de door de gebruiker ingevulde velden om in een mailbericht en stuurt die naar je mail adres (dit kan een private email adres zijn). Daarvoor wordt er een standaard toepassing van een webserver gebruikt.

Er bestaat ook een eenvoudige versie van de form-to-mail die het formulier omzet in een lokaal mailbericht, die dan door het programma van de gebruiker verstuurd moet worden (mailto: funktie). Maar deze eenvoudige versie berust op de aanwezigheid van een werkende mail client bij de gebruiker, wat minder en minder het geval blijkt te zijn.

Form-to-mail toepassing

De meeste hostingbedrijven bieden geen form-to-mail toepassing. Dit is altijd het geval indien u gebruik maakt van de webruimte die je van je provider krijgt (en enkel gebruikt kan worden voor statische websites). De verwerking van een formulier, het sturen van een antwoordpagina en het verzenden van een mailbericht zijn zaken die niet door een standaard-webserver kunnen gebeuren.

Om je te helpen biedt ik je een complete form-to-mail applikatie voor je website.

De contactpagina neemt alle grafische elementen van je website over. Deze contactpagina kan bij je normale provider ondergebracht worden of op mijn server staan. Voor de formulierafhandeling roept de pagina de hulp in van mijn webserver.

Op mijn webserver zit er een antwoordpagina die verder ingevuld wordt als iemand contact opneemt. Het is een “dank u”-pagina die de inhoud van de formulier overneemt. Zo weet de bezoeker dat zijn vraag ontvangen is. Deze pagina moet noodzakelijkerwijze op mijn server staan.

En als laatste wordt er een mail naar een welbepaald adres gestuurd.

Voor deze toepassing reken ik 100€ installatiekosten aan + 20€ jaarlijks abonnement. U ontvangt een faktuur.

Rechts ziet u drie voorbeelden van contactformulieren waarvan de layout perfekt aangepast is aan de website. Ook de antwoordpagina is in de huisstijl gemaakt:

  • Een reservatieformulier voor een "Bed & Breakfast" met mogelijkheid om de datum, het aantal dagen en extra kommentaar te geven.
  • Een contactformulier op een website die geoptimaliseerd is voor smartphones.
  • Een algemeen contactformulier (waarbij de gebruiker alsnog de mogelijkheid om een normaal mailbericht te sturen).
Al deze formulieren kunnen door een eenvoudige captcha beschermd worden (de gebruiker moet een aantal cijfers overschrijven).

Neem nu contact op om je contactformulier op je website op te maken!

PublicitÚs - Reklame

-