Hoofdindex » Servers » Diverse » Dienstmededeling
Computers en servers
Belangrijke dienstmededeling
Servers
-

-

Advertenties op mijn sites

Ik heb verschillende websites, sommigen zitten bij algemene internet-providers, andere bij hostingbedrijven, en de overige websites draaien op een server thuis. De kostprijs van een eigen server (met een vast IP adres en een abonnement dat een voldoende upload toelaat) is ongeveer 100€ per maand, en de afschrijving van de server en de electriciteit is niet meegerekend.

Advertentieregie

De enige manier om de kosten te drukken is te werken met een advertentieregie, een beetje vergelijkbaar met de advertenties die je in kranten of op de televisie ziet. Bij tijdschriften en op de televisie ontvangt de eigenaar van het netwerk (de uitgever) een vooraf bepaald bedrag per keer dat de advertentie getoont wordt. Om op prime time of op de cover van een tijdschrift te verschijnen moet de adverteerde meer betalen dan voor een kleine advertentie ergens achteraan.

De uitgever (dat is de eigenaar van de het tijdschift of de website) heeft weinig controle over de advertenties die geplaatst worden. Bij een website verschijnt de advertentie automatisch: de site-eigenaar kan de advertenties niet zelf selecteren.

Getoonde advertenties

Deze heel lange inleiding om te zeggen dat ik niet achter sommige gepubliceerde advertenties staat. Hoewel de hier gepresenteerde software redelijk onschadelijk is (RegistryBooster) zal je slechts weinig voordeel halen uit de software. Je kan je computer niet sneller maken door nog meer software te installeren! Zelfs na een clean install van een retail-versie van windows zal het programma zeggen dat je computer te traag is en dat je hun programma moet installeren. Het "gratis" gedeelte is een lege doos dat zoveel mogelijk valse berichten toont om de mensen aan te zetten de echte cleaner te installeren (te betalen, natuurlijk!).

Er is ook software in omloop die wèl schadelijk is, en een modale gebruiker kan het verschil niet zien. Die software maakt van je computer een zombie, een systeem dat van buitenaf bestuurd kan worden, en die bijvoorbeemd automatisch spammail uitstuurt of andere computers probeert te infecteren.

Software in advertenties

Ik zou dan ook zeggen: installeer geen onnodige software (alle accelarators, toolbars en andere utilities mag je klasseren onder de noemer 'nutteloos'). Dan pas zal je systeem snel blijven werken. Iedere keer dat je iets binnen haalt loop je het risico dat je een virus binnengehaald hebt, of dat de software je systeem instabiel heeft gemaakt.

Aangezien dat de uitgever enkel betaald wordt als er op een advertentie geklikt wordt, snij ik in mijn eigen vinger door te vragen geen vreemde software te installeren. Maar je kan natuurlijk wel op andere advertenties klikken (bijvoorbeeld reklame voor vermagerinsgprodukten of nederlandse SEO-bedrijven). Iedere keer dat er op een advertentie geklikt wordt, moet de adverteerder betalen (daarom kies je beter een nederlands bedrijf: ik heb een hekel aan nederlanders). Een deel van dat bedrag dient om de werkingskosten van de advertentieregie te dekken, en een deel vloeit naar de uitgevers (ikke dus).

Als u een adverteerder bent, waarom zou u niet direct contact met mij opnemen voor het plaatsen van een advertentieblok. Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Hoe een advertentieregie zoals Google Adwords werkt, en hoe u zelf van deze diensten gebruik kunt maken leest u hier.

Publicités - Reklame

-