Hoofdindex » Servers » Diverse » Website optimaliseren
Computers en servers
Website optimaliseren
Servers
-

-

Contactformulier

Maak het de bezoeker gemakkelijk met een contactformulier!

Op al mijn sites kan de bezoeker mij contacteren via mail, en op commerciëele sites ook via een formulier. Uit jarenlange ervaring heb ik gemerkt dat de mensen veel liever met een formulier dan met een mailto werken (mailto: klikken opent het mailprogramma van de klant en vult automatisch de bestemmeling in). Mensen worden graag geleid: geef voldoende informatie zodat het formulier gemakkelijk ingevuld kan worden ("Over welke merken had u informatie gewild?"), maar ook niet teveel zodat de bezoeker niet overdonderd wordt. Het is best de form-to-mail mails naar een centrale contactpersoon te sturen, die dan de mails naar de betreffende persoon doorsturen.

Tegenwoordig hebben een aantal bezoekers zelfs geen e-mail adres meer (alles gebeurt via facebook), en als ze d'er wel een hebben, dan is er bijvoorbeeld geen mailprogramma op dit computer geďnstalleerd (bijvoorbeeld omdat ze via het werk surfen). Een alternatief op een mailbericht is nu een absolute must!

Als je een eigen server hebt, is het niet moeilijk een eenvoudige form-to-mail script samen te stellen. Let ook op de antwoordpagina: een antwoord "Uw vraag werd goed ontvangen!" is echt onvoldoende. De antwoordpagina moet liefst dezelfde layout als de rest van de site hebben en minstens uitgerust zijn met een minimale navigatie. De gestelde vraag toon je op de antwoordpagina als bewijs dat het bericht correct verstuurd is geweest.

Het beste is natuurlijk dat je eveneens een copie van de vraag naar het emailadres van de vragensteller stuurt, maar let er op dat deze functionaliteit niet gebruikt wordt om te spammen (Joe job): een concurrent gebruikt jouw formulier, vult een paar email adressen in en schrijft zijn eigen reklame. Het bericht lijk van jouw server te komen, met reklame voor iemand anders.

Hoe ziet de bezoeker je site?

Vooral voor bedrijven is het belangrijk te weten welke pagina's de bezoekers bezocht hebben, in welke volgorde, hoe lang ze gebleven zijn (hebben ze de inhoud gelezen of zijn ze direct vertrokken?), en vooral welke pagina's of foto's niet beschikbaar zijn. Al deze informatie wordt weggeschreven door de webserver in een gestandardiseerd formaat. Het is zeer eenvoudig deze logs te raadplegen.

Een deel van de optimalisatie is de search engine optimalisation: je moet ervoor zorgen dat je site bovenaan de zoekresultaten van zoekmachines komen. De meeste bezoekers bereiken je site namelijk via een zoekmachine. Dit geldt voor zowel kleine persoonlijke sites als voor corporate sites. Het is geweten dat surfers slechts de eerste aangeboden links in google volgen en meestal niet kijken naar volgende pagina's. Indien wat ze zoeken niet op de eerste pagina voorkomt, dan geven ze andere zoekwoorden in, in plaats van verder te kijken op de volgende pagina's.
Als je kan weten welke woorden de bezoekers gebruikt hebben, dan kan je je site optimaliseren en nog meer aandacht besteden aan deze punten.
Search engine optimalisation is echter maar een deel van het verhaal. Als je je site goed opstelt, met een eenvoudige navigatie, voldoende interessante bijdragen (tekst), dan doe je "automatisch" aan SEO.

Stel je in de plaats van bezoekers om je site te analyseren.. Verlies het doel van je site niet uit ogen (mijn doel is informatie geven). Als je je site thuis opmaakt, bekijk dan je site vanop je werk (en omgekeerd). Fouten die op de vertrouwde lokatie niet opvallen zijn snel merkbaar vanaf een andere computer. Je site bezoeken via een internet-café kan ook een goede manier zijn om je site met andere ogen te bekijken. Neem voldoende papier mee om alle fouten op te schrijven! Laat je site door iemand anders analyseren.

Landing page optimalisatie

Zoekrobotten verwijzen meestal niet naar de homepage van je site, maar naar een subpagina. Heeft de bezoeker genoeg informatie op de betreffende pagina om te weten waarover het gaat?

Kan de gebruiker verder navigeren via deze pagina?

  • Staat er wel een link naar de hoofdpagina's (hoofdlinks) van je site op iedere pagina?
  • Heb je een broodkruimelpad (breadcrumbs) voorzien zodat de bezoeker op iedere pagina de struktuur van de site kan zien?
  • Een andere mogelijkheid is op alle pagina's dezelfde drop down menu te voorzien.
Zorg ervoor dat iedere pagina dezelfde layout heeft, zodat de bezoeker niet verloren loopt. Iedere pagina moet geoptimaliseerd worden, niet enkel de index!

Publicités - Reklame

-