Hoofdindex » Servers » Diverse
Computers en servers
Extra informatie
Servers
Deze pagina bevat extra informatie over servers, websites en meer. Informatie die niet onderverdeeld kon worden in een andere categorie.
-

-

Diverse informatie

Hoe begin ik er aan?
Geef vanaf het begin een struktuur aan je website: die doe je best door de verschillende onderwerpen in directories te plaatsen. Maak dus vooraf een schema van de struktuur van je website.

Beveiliging van je computer
Je server is continu in verbinding met het internet! Hoe kan je hem beschermen tegen nefaste invloeden?

Meer voor bedrijven...

... En voor particulieren: kan je wat geld verdienen met je site?

Hotlinking
Hoe kan je je beschermen tegen hotlinking, het stelen van fotomateriaal van je eigen site. Je moet minstens toegang hebben tot de instellingen van je server. Deze geven aan welke pagina's (tekst) en afbeeldingen opgevraagd werden.

Facebook for Dummies
Er zijn nog altijd bedrijven die facebook niet gebruiken. Vaak hoeft dat ook niet, maar het kan een plus betekenen: als je geen facebook account hebt, kan je ook geen mogelijke klanten contacteren. Facebook kan als grais promotiemedium gebruikt worden.

Spamproblemen (indexpagina)
een eigen server is ideaal om een forum of gastenboek te laten draaien. Als je geen voorzorgsmaatregelen neemt zal die binnen de korste keren overwoekerd worden door spam-berichten. Op PHP gebaseerde fora zijn kwetsbaar wat betreft aanvallen: de software is open source, zodat iedereen die kan bestuderen en de aanval richten op zwakke schakels. Installeer regelmatig de software-updates of schrijf zelf de nodige software.

FAQ (vragen van bezoekers)
Bij het opstellen van FAQ-pagina's kijk ik regelmatig in mijn server logs om te zien welke woorden of vragen regelmatig terugkomen en geef dan een antwoord. Dit is trouwens heel positief voor je site-ranking als je kan bieden wat de bezoekers vragen.
  • Adverteren op mijn site
  • “Kan u bestaande sites hoger ranken in Google?
  • Speelt het IP adres van mijn server een rol voor Google?
Plaats nooit op je website “Vernieuwde webstek na 15 december 2011” als je niet effektief van plan bent je website volledig te vernieuwen op die datum. Geen enkel bedrijf komt professioneel over als zo'n tekst 6 maanden later nog op hun website staat!

Ondertussen zijn wij al in 2014 2015 en de website is nog steeds niet aangepast. Ik heb een vermoeden dat de websitebeheerder van Sciencepress zijn paswoord vergeten is. Kan iemand mij verwittigen als de website wèl aangepast wordt?

Je layout mag dan nog zo professioneel zijn (alhoewel: de kleuren...), mensen merken ook snel op dat een website niet bijgewerkt wordt. Ook google detecteert snel dat een website slapend is (des te meer dat we hier te maken hebben met een website van de schrijvende of videoterende pers): dagelijks (of toch ten minste wekelijks) zouden er nieuwe artikels moeten verschijnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de page rank van deze site nihil is.

Publicités - Reklame

-