Hoofdindex » Servers
Computers en servers
Mailserver, webserver, internet, harde schijven...
Servers
Op deze deelsite geef ik je wat praktische en theoretische informatie over het runnen van servers (web en mail), samen met technische achtergrondinformatie. Details worden hier niet besproken: deze site is vooral een inleiding om je aan te zetten verder te gaan en je te verdiepen in de materie.
-

-

Technische artikels


Hostingdiensten in BelgiŰ
Hostingproviders bieden kant-en-klare pakketten om supersnel een website op te starten.

Een hostingprovider is onafhankelijk van je internet provider (Telenet, Skynet,...), waardoor je vrij van aanbieder kan veranderen zonder dat je website daar onder moet lijden.
Het is toch maar normaal dat je van energieleverancier kan veranderen zonder dat je alle lampen in huis moet vervangen!

Verschraling van het aanbod

Een aantal jaren geleden was het de gewoonte dat je een eige website had, zoals je nu een facebook-profiel hebt. Met een website kan je veel meer doen dan met een facebook profiel. Het internet biedt nog steeds evenveel mogelijkheden als jaren geleden, maar het blijkt dat niemand daar nog gebuik van maakt. Van informatie-producent zijn wij consument geworden, en liefst dan nog in hapklare brokken. Toch is een eigen website een must voor de onderneming.

Een eigen webserver thuis
Dit is de basis als je een eigen webserver thuis wilt runnen. Wat heb je nodig? (computer, software, externe apparatuur). Dan wordt de internet-verbinding besproken.

TechTalk
Technische onderwerpen en achtergrondinformatie over het internet, maar niet direkt nodig zijn voor het runnen van eigen servers.

Een eigen mail server.
Alles wat je moet weten als je een eigen mail server wilt runnen: hoe wordt een mailbericht verstuurd, wat is het nut van een eigen server, beveiliging van je mail server

De harde schijf van je computer
De harde schijf is het belangrijkste component van je computer. Gaat je harde schijf defekt, dan is je computer niet enkel onbruikbaar, maar ben je ook alle gegevens kwijt. Maar je kan je voorzorgen nemen!

Dynamische pagina's met Powerbasic
Hoe maak ik dynamische pagina's aan, met talrijke voorbeelden: een gastenboek, een forum, een teller.

Analyse van je server logs
Je webserver maakt logs aan voor iedere pagina dat aangevraagd wordt. Met deze logs kan je heelwat te weten komen over je bezoekers: van welke site ze afkomstig waren, met welke zoekwoorden ze op je server terechtgekomen zijn. Mooie grafieken met de evolutie van de bezoekersaantallen zijn eveneens mogelijk.

DIY SEO
SEO is het optimaliseren van je site zodat het op de hoogst mogelijke plaats in de resultaten van de zoekmachines komt. Met de tips die hier gegeven worden kan je je site snel optimaliseren. Een gespecialiseerde firma is niet nodig.
Hier wordt ook referer-spam, guestbook spam en scraper sites besproken, een ongeoorloofde manier om bezoekers naar je site te lokken.

Diverse informatie
Informatie die niet bij een andere onderverdeling hoort: bescherming van je computer of server, informatie voor bedrijven, enz.

Tenslotte

Vond je de informatie op deze site nuttig? Heeft het je geholpen bij het opzetten van je server? Plaats dan een link terug naar mijn site
http://server.idemdito.org/

zo kunnen er andere mensen geholpen worden!

Zijn er fouten of wens je extra aandacht voor bepaalde punten?
Heb je nog vragen, dan kan je mij gerust contacteren.

PublicitÚs - Reklame

-