Hoofdindex » Pictures » Belgische kust » Oostende
Fotografie
Op m'n site over digitale fotografie zal je heelwat te weten komen over de verschillende digitale fototoestellen. De eigenschappen van de verschillende toestellen worden aangetoond aan de hand van voorbeelden: foto's uit Oostende, genomen vanop de vuurtoren, portrait fotografie, nachtfotografie en dergelijke.
-

-

Op dit ogenblik (het is al meer dan 10-tal jaren geleden dat ik deze tekst heb geschreven...) werk ik met een Sony DSC-F828. Deze digitale camera kenmerkt zich door een zeer goede lens en een gemakkelijke bediening. Het zoomen en scherpstellen gebeurt hier niet via minuscule drukknopjes, maar door echte draairingen. De zoomring heeft zelfs een directe overbrenging op de lenzen. Geen "fly-by-wire" hier...

Dan ben ik overgestapt naar een Canon 20D, een Canon 50D, een Canon 5D Mk III en uiteindelijk een Canon 5D Mk IV. En de meeste foto's neem ik nu met m'n smartphone, één van de beteren op de markt, een Huawei P30 PRO. Tja, die weegt maar een honderdtal gram, in vergelijking van een lomp toestel van meer dan 2 kilo met de lens, de keuze is snel gemaakt.


Is het dàt wat we willen voor Oostende?

Onderwerpen:
Inleiding
Het zwembad van Oostende, de dronesfabriek en de campings. En de "Zoute Kus" die niet meer is.

Atlantikwall
De kustverdediging van Oostende op het Domein van raversijde (openluchtmuseum). Dankzij Prins karel, die zich verzette tegen de afbraak van de bunkers en tunnels beschikken we nu over de best bewaarde overblijfselen uit de eerste en tweede wereldoorlog. Een bezoek zeker waard!

Werkplaatsen Wagon Lits in Oostende
Eén van de talrijke bedrijven die in Oostende gevestigd was. De gebouwen zijn nu afgebroken, zoals die van Beliard Polyship.

Nachtfoto's
Genomen vanaf de vuurtoren, een appartement aan de Zeedijk (Royal Palace)

Koninklijk Atheneum Oostende
Samenkomt van de anciens na 25 jaar (1980-2005).

Grote Prijs van de Noordzee
Snelheidsprijs moto in de vuurtorenwijk van Oostende
Alle grote prijzen motor Oostende van de laatste jaren.

Vuurwerk
Vuurwerk op de zeedijk (Mariakerke), met informatie hoe je je camera moet instellen.

Halve maan en Hundius
De halve maan en de batterij Hundius zijn een bekende plaats voor de fotografen. Helaas, er zit nu overal prikkeldraad.

Cultureel Centrum De oude Post
Een nieuw cultureel centrum (ik heb die bezocht na de opening, toen nog niets klaar was en een paar maanden later, als alles afgesloten was).

Raversijde en Mariakerke
Een bezoek aan raversijde (Atlantikwall en Walraversijde) en dan terug naar Oostende via Mariakerke.

De apenplaneet in Oostende
Een nieuwe wijk in Oostende met hoogbouw, kleine huisjes en appartementen.

Het Olympisch zwembad van Oostende
Een bezoek van de installaties begin mei 2021.

De Groene 62
Een oude spoorlijn die gedeeltelijk omgebouwd werd tot een fietsweg tussen Oostende en Torhout.

Organisation Tod filiaal van Oostende
De enige tak van de economie die nog draait is de bouw (voornamelijk van appartementen). Ik heb het hier specifiek over het
Afbeelding rechts: zicht op Oostende (Westkant), met vooraan Raversijde (links museum Atlantikwall), dan het dorpje Raversijde, een klein stukje groen (wordt nu volgebouwd vanaf de straatkant), Mariakerke (nu samengesmolten met Oostende).

Het klein stukje groen in Oostende zelf is het Hippodroom. Volledig rechts in Beeld de luchthaven.

Uiteindelijk heb ik toch een interessante lokatie voor fotoshoots in Oostende gevonden. De plaats waar ik vroeger ging, namelijk de haven aan de oostkant is nu volledig volgebouwd met appartementsgebouwen.

Publicités - Reklame

-