Hoofdindex » Pictures » Grote Prijs Motoren » Classic Race 2011
Foto's Grote prijs Motoren
Classic Race van de Noordzee
Fotografie - Motoren
-

-


Het ingekort parcours van de Classic race

Geen Snelheidsprijs van de Noordzee 2011: door de havenwerken zijn de wegen in zeer slechte staat en dus veel te gevaarlijk voor motoren die aan hoge snelheid op het parcours rijden. Ook zullen er de volgende jaren geen “Grote Prijs van de Noordzee” meer zijn in Oostende: de buurt wordt "opgewardeerd" tot een woonzone met luxe appartementen (alsof er al niet genoeg gebouwd is aan de kust). Moeten we echt Nieuwpoort achterna?

Ook het clubhuis van OMS (Ostend Motor Sport) moet er aan geloven. Maar ja, Oostende is Monaco niet. Winkelstraten, appartementenbunkers (New Atlantikwall), betalend parkeren zelfs in woonwijken: als het geld opbrengt voor de gemeente is het allemaal OK.

Een luxe villawijk voor de rijken, maar de werkmens, die zijn ze onderweg verloren, en dat in een socialistisch nest (ik merk het jaarlijks aan de opcentiemen). Iedereen wilt "op den buiten" wonen (liefst in gebieden die niet slagen voor de watertoets, want daar zijn de bouwgronden goedkoper) en een luxe appartement aan zee bezitten, maar ze hebben de auto nodig om de kinderen naar school te brengen, om de inkopen te doen, zelfs om de krant te gaan halen. Ik woon in het westerkwartier in een rijhuis en heb drie winkels in een straal van 300 meter. Apotheker op 200m, bank en verzekering op 400m, dokter op 300m.

Als alternatief is er een 1ste Classic Race van de Noordzee op een verkort parcours (geen passage langs Earth Explorer). Het is de bedoeling dat deze race in de toekomst in Oudenburg gereden zou worden. De "Classic Race" is voorbehouden voor motoren meer dan 40 jaar oud en voor zijspannen.

Deze race heb ik niet kunnen bezoeken, werken op zaterdag, fotoshoot in het buitenland op zondag...

In 2013 zijn de werkzaamheden begonnen. Een aantal leegstaande panden zijn afgebroken. De bunkers van de Duitse batterij Halve Maan zijn volledig afgesloten met prikkeldraad. Wat vroeger een leuke plaats voor een fotoshoot was is nu verboden terrein.

PublicitÚs - Reklame

-