Hoofdindex » Pictures » Grote prijs motoren » 2010 » Wedstrijd Jacobsenstraat
Foto's Grote prijs Motoren
Snelheidsprijs van de Noordzee
Wedstrijdfoto's Jacobsenstraat

Ces photos sont prises dans la rue Jacobsen (c'est une nouvelle partie du parcours depuis l'année passée). Il est possible de prendre des photos en début de rue (le coin avec H. Baelskaai) et en fin de rue (le carrefour avec Victorialaan). Entre les deux, les motos vont bien trop vite pour espérer prendre de bonnes photos.

C'est ici que j'ai expérimenté avec des temps de pose de plus en plus longs pour donner un effet de vitesse. La plupart des photographes utilisent la vitesse la plus élevée qu'ils peuvent obtenir, en espérant ainsi obtenir de bonnes photos. Tout ce qu'ils obtiennent sont des photos statiques, sans impression de vitesse. Et pourtant, les motos filent à plus de cent à l'heure à cette partie du parcours.


Deze foto's zijn genomen in de Jacobsenstraat. Dit is een nieuw deel van het parcours, om het te scherpe bocht op het einde van de Hendrik Baelskaai te vermijden. Je kan zowel foto's nemen aan het begin van de straat (de bocht met de H. Baelskaai), of aan het einde (kruispunt met de Victorialaan). Halverwege gaan de moto's te snel om foto's te kunnen nemen.

Hier heb ik volop geëxperimenteerd met trage sluitertijden om een snelheidseffekt te bekomen. De meeste fotografen gebruiken een zo hoog mogelijke sluitertijd om zo scherp mogelijke foto's te bekomen, maar het enige dat ze krijgen zijn statische, dode foto's, zonder enige indruk van snelheid. En toch rijden de moto's aan zo'n 100 per uur door het kruispunt. Natuurlijk kan je een trage sluitertijd enkel gebruiken als je goed kunt pannen (dat vraagt wat ervaring).

Publicités - Reklame

-