Hoofdindex » Pictures » Grote Prijs Motoren
Foto's Grote prijs Motoren
Snelheidsprijs van de Noordzee
Fotografie - Motoren
-

-


Zo is het allemaal begonnen:
Op het militair domein van Lombardsijde in 1976.


Het parcours, gezien vanop Lange Nelle

Toen ik begon met fotografie, werd mij geleerd dat de meest scherpe foto's niet de beste foto's waren, omdat er geen indruk van de hoge snelheid meer is. Een hoge sluitertijd gebruiken is een typische fout van een amateur fotograaf.

I N F O

Quand j'ai commencé avec la photographie, om m'a montré que les meilleures photos n'étaient pas les photos où tout est bien net, parce que l'effet de vitesse a totalement disparu. Utiliser un temps de pose trop court est une faute que font les photographes amateurs.


International Road Racing Championship

Snelheidsprijs van de Noordzee

Grote Prijs van de Stad Oostende

Nu dat er geen motorraces gehouden worden in Oostende worden de bestaande foto's langzamerhand weggehaald (het aantal bezoekers wordt ook ieder jaar minder omdat er minder interesse is).

Klik op een link voor uitleg en foto's van de bijhorende jaar. Enkel de foto's van de motorraces aan de vuurtorenwijk worden hier opgenomen. Hoge resolutie foto's voor afdruk in folders en dergelijke zijn te bekomen.

Wegens het niet meer doorgaan van de snelheidsprijs van de Noordzee in Oostende worden de oude fotoreeksen verwijderd. Weer een stuk geschiedenis die verloren gaat...


40e Grand Prix moto à Ostende 2015
Cette année, j'ai décidé d'utiliser spécifiquement une optique catadioptrique.
Comme on batit de plus en plus, c'est probablement la dernière course à Ostende. Mais savez-vous que les premières courses du genre ont eu lieu à la base militaire de Lombardzijde (près de Nieuport). Or cette base n'est pratiquement plus utilisée...

Fotos van de 40e Grote Prijs van de Noordzee 2015
Ik wou dit jaar specifiek met een spiegellens werken.
De vuurtorenwijk wordt volgebouwd en er zal waarschijnlijk geen Grote Prijs meer gereden worden in Oostende. Een tip: waarom niet de legerbasis in Lombardzijde (opnieuw) gebruiken? Deze basis staat toch zo goed als leeg...


Foto's en uitleg van de Grote Prijs van de Noordzee 2014
Wegens verandering van werk dit jaar geen tijd gehad om de foto's (meer dan 4000) te bewerken.


Fotos van de IRRC 2013 (nederlandstalige tekst, foto's van zaterdag)
Photos des courses à moto à Ostende (texte français et photos du dimanche).


De Classic Race van de Noordzee 2011 (foto's niet meer online)


De 37 snelheidsprijs van de noodzee 2010 (foto's niet meer online)


De Motorraces Oostende Snelheidsprijs van de Noordzee 2009, tweeduizend foto's tijdens de trainingen, drieduizend tijdens de koersen (foto's niet meer online)


2008: "35 ste snelheidprijs van de Noordzee", met meer dan duizenden foto's! (foto's niet meer online)


2007 Geen foto's kunnen nemen, moest werken.
Dat was toen de opening van de winkel van Verfaillie-Bauwens in Knokke.


2006 (met uitleg over het gebruikte fotomateriaal, foto's niet meer beschikbaar)

Alle fotoreeksen behalve de twee laatsten zijn offline gehaald, deze worden bijna nooit meer opgevraagd, en aangezien de koersen niet meer gereden worden, is er ook geen interesse meer voor de foto's van voorbije jaren.

Toutes les séries de photos ont été retirées du site car elles ne sont plus demandées. Et comme il n'y a plus de courses à Oostende, il y a moins d'intérêt pour les anciennes photos.

Een roze kleur vind ik afschuwelijk, behalve op een Grote Prijs voor Motoren: ik fotografeer deze koers al jaren maar mag niet op de beste plaatsen om de foto's te nemen (enkel journalisten mogen overal rond). Echt nodig is dat natuurlijk niet, maar als je extreme foto's wenst, dan moet je wel op die "gevaarlijke" plaatsen staan.

© Marc Doigny

Publicités - Reklame

-