Hoofdindex » Pictures » Oorlogen » Eben Emael
Eben Emael
valt in de smaak bij Hitler
Fotografie
-

-

1

2

2

Het fort van Eben Emael

Het fort van Eben Emael was het grootste fort in de wereld, en werd toch ingenomen in één dag. De constructie van het fort was goed doordacht, rekening houdend met de lessen uit de eerste wereldoorlog, maar was niet berekend om de moderne oorlogsvoering.

Foto 1:
Tank aan de ingang van het fort. De bedoeling van het fort was duitse aanvallen met tanks te blokkeren. Maar ze hadden niet gerekend op een luchtaanval met zwezefvliegtuigen.

Foto 2:
Het systeem van de koepels. het was een vernuftig systeem, maar veel te complex en te traag. De koepel moest iedere keer weer naar beneden gehaald worden om het canon opnieuw te laden.

De invasie
Het fort dat niet verslagen kon worden kon in 24 uur ingenomen worden, het was zo ongelofelijk dat het duitse leger enkele dagen opnieuw het fort aangevallen heeft, maar nu met een filmploeg erbij.

Het fort en de omgeving
Een wandeling in de omgeving, met het Albertkanaal dat een natuurlijke verdediging vormde. Het fort is gelegen in de Sint Pietersberg zelf. Je moet rekenen op een uur of meer om rond het fort te wandelen.

Bezoek van het museum: deel 1 en deel 2
Je kan het fort individueel of in groep bezoeken, of een rondleiding met een gids aanvragen, zodat je toegang krijgt tot delen die niet toegankelijk zijn zonder gids. Na de rondleiding met gids kan je verder het fort bezoeken.

Foto 3:
De bunkers die rond het fort gelegen zijn hadden zicht op de ganse regio (er waren toen geen bomen). Iedere bunker had zijn eigen observatiekoepel, want in de bunker zelf had men geen zicht op de omgeving. Enkele bunkers hadden een observatiepost op afstand, maar de communicatie gebeurde met bovengrondse telefoonlijnen.

Publicités - Reklame

-