Hoofdindex » Pictures » France » Etaples, Hardelot en Equihen
départements Nord/Pas de Calais
Etaples, Hardelot en Equihen
Fotografie - France
-

-

Eigenlijk is het een wandeling van Etaples tot aan Equihen-plage. Etaples ligt aan de monding van de rivier Canche. Aan de overkant ligt Le Touquet, AKA Paris-Plage (te vergelijken met onze Knokke-Le Zoute kwa dikkenekkengehalte). Picknick verboden langs de wegen (zelfs onze knokse burgemeester ging niet zo ver), grote villa's en brede, rood geschilderde wegen, maar je merkt dat Le Touquet dichter bij Napels ligt dan Knokke-Le-Zoute: veel meer bouwafval, rommel en zwerfvuil. Mensen praten er met een parijs dikke-nek-accent om weg te lopen (of een moord te plegen naargelang je stemming).

Tussen Etaples en Equihen-plage zijn er geen rotswanden meer, maar wel grote hoeveelheden uitsijpelend water van de landinwaarts gelegen bergen. Er is een specifieke begroeing op het strand (salicorne) die in dit speciaal biotoop kan overleven, met miniscule kikkers met mini-pootjes waarmee ze niet kunnen springen. Het strand is continu vochtig, wat het wandelen aangenaam maakt. Aan de monding van de Canche maakt het strand plaats voor een modderpoel, en dan is het wandelen plots minder aangenaam. Uitgestrekt reservaat, maar nogal saai.

Hardelot-plage heeft een lelijke zeedijk met witte flatgebouwen, allemaal in dezelfde periode neergepoot, doet mij denken aan de Royal Palace in Oostende. Geen winkels op de dijk, blijkbaar te weinig lokale bevolking om een paar winkels in stand te kunnen houden.

Bij Equihen-plage begint de rotswand opnieuw (overigens is het binnenland ook buitengewoon, bijvoorbeeld aan de autoroute (juist afslaan voor de péage). Geen zeedijk, maar een winkeltje aan de doorgang naar het strand, en een begin van bebouwing in de bergen aan het strand (allemaal identieke huisjes: afschuwelijk).


Shooting Days
In de streek ten zuiden van Boulogne-sur-Mer heb ik nog geen fotoshooting gehouden, het is nogal ver rijden voor een fotoshoot van één enkele dag. "Volgend jaar" zouden we naar Outreau gaan en misschien naar Etaples. Het is vooral een wandelstreek met de bekende Grote Route paden (chemins de Grande randonnée), maar er zijn weinig interessante plaatsen voor een fotoshoot met modellen: er zijn betere alternatieven.

Ik heb echter een leuke lokatie gevonden aan de oostkant van Boulogne sur Mer, daar waar de verlaten hovercraft haven ligt (overvaart naar Engeland). Er zijn veel verlaten industrie plaatsen.

Publicités - Reklame

-