Hoofdindex » Pictures » France » Etaples en Le Crotoy
départements Nord/Pas de Calais
Etaples en Le Crotoy
Fotografie - France
-

-

Etaples

Deze wandelingen werden niet te voet afgelegd, maar de wagen werd in het dorp afgezet en dan ben ik gaan wandelen in de streek. Etaples is een mooi vissersdorp (nu vooral pleziervaartuigen). Het is gelegen aan de monding van de Canche. Je kan het dorp bereiken via de départementale 940 en dan eventueel terugrijden via de autosnelweg (opgelet: péage tussen Etaples en Boulogne-sur-Mer). Juist na de péage heb je een uitzonderlijk zicht op het dal van de Liane (de rivier dat in Boulogne-sur-Mer in de zee uitmondt). De paar euro's dat je moet uitgeven zijn het panorama zeker waard: stop juist na de péage (op de terugweg dus) om het panorama te bewonderen.

De monding van de Canche is niet zo breed en in een paar minuten ben je aan de overkant, in Le Touquet, dat je kan vergelijken met Knokke-Le-Zoute (je mag niet parkeren op de grasperken naast de weg). Er is een klein luchthaventje in de buurt zodat je continu gestoord wordt door het lawaai van pleziervliegtuigjes.

Le Crotoy

Le Crotoy is meer een toeristische stad aan de monding van de Somme, een slijkboel dat volloopt bij hoogwater. Omdat het hoogteverschil miniem is worden grote oppervlaktes in een korte tijd onder water gezet. De getijden zijn niet zo opvallend als aan de Mont Saint-Michel (gelegen in Normandië), maar niettemin loopt de monding van de Somme in minder dan een uur compleet vol. De getijden (absolute hoogteverschil) zijn minder sterk want ze worden door de Normandische schiereiland tegen gehouden, maar juist vanwege dat klein hoogteverschil wordt een gebied zo groot als een hoofdstad dagelijks blank gelegd. De péage bedraagt 5€ en is ideaal op de terugweg (je bespaart gemakkelijk meer dan een half uur rijden).

Je kan gemakkelijk een fotoshoot houden in de verlaten boten aan de monding van de Somme. Bij laag water zitten ze vast in de modder en kan je gemakkelijk in de boten klimmen.

Etaples

Monding van de Canche

Le Crotoy

Monding van de Somme

Publicités - Reklame

-