Hoofdindex » Pictures » France » Sangatte - Calais
départements Nord/Pas de Calais
Wandeling van Sangatte tot Calais
Fotografie - France
-

-

Een korte wandeling van Sangatte tot in Calais en terug. De rotswanden (krijtrotsen) die tot aan zee reiken (cap Blanc-Nez) maken gaandeweg plaats voor een effen strand zoals bij ons. In sangatte zijn de krijtrotsen niet meer te zien en heb je een normaal strand. De naam Sangatte komt uit het Engels (Sand Gate).

De treinverbinding naar Engeland loopt onder de grond tussen Sangatte en de Cap Blanc-Nez. De spoorweg gaat onder de grond op de gemeente Coquelles, ongeveer 10km landinwaarts.


Sangatte met zijn betonnen muur als zeedijk.

Sangatte

Sangatte is een klein dorpje, dat je niet kan vergelijken met een volgebouwde Belgische winkeldijk. De zee komt tot aan de dijk bij hoogwater, dus opletten voor opkomend tij! De huizen reiken tot aan het zeefront en er is geen wandeldijk: ofwel loop je via de hoofdweg (départementale), ofwel via het strand. Geen hoogbouw, oudere huizen. De dijk is eigenlijk een betonnen muur, een legaat van de Duitsers.

Calais

Calais heeft zijn bedrijvigheid verloren met de komst van de tunnel, maar dit heeft zeker geen negatieve invloed gehad op de stad. Toerisme is een hoofdaktiviteit geworden. Je kan in de oude vuurtoren klimmen. Er zijn veel parken en oude dokken en de stad is niet te groot, echt op mensenmaat gemaakt. Op de zeedijk en de winkelstraten kan je gemakkelijk parkeren. En als er echt geen plaats meer is, dan gewoon op het voetpad (in België: 100€ boete).

De ferryterminal ziet er echt verlaten bij (behalve als de Eurotunnel weer eens pech heeft). Dichter bij de belgische grens heb je Grand-Fort Philippe en Gravelines (ten westen van Duinkerke)

Voor het maken van een portfolio zijn er eigenlijk weinig geschikte plaatsen in dit gebied; Calais is gewoon een toeristisch stadje zoals Blankenberge (daarvoor moet je niet naar Frankrijk rijden!) en Sangatte is eigenlijk een trieste bedoening: geen zeedijk, een heel klein dorpje, doods buiten het seizoen.

Publicités - Reklame

-