Hoofdindex » Pictures » France » Ambleteuse, Audresselles en Wimereux
départements Nord/Pas de Calais
Ambleteuse, Audresselles en Wimereux
Fotografie - France
-

-

Ambleteuse

Korte wandeling van Ambleteuse naar Wimereux in de voormiddag. De doorgang op het strand blijkt versperd te zijn door een in zee uitmondend rivier (de Slack). Een gewoon mens zou daar een bruggetje gebouwd hebben, niet de Fransen. Als je geen natte voeten wilt moet je via de départementale gaan, die enkele kilometers landinvaarts loopt. Ook stopt de wandelpad vrij abrupt bij Wimereux; als je niet oplet zit je een paar tientallen meter lager voor je het doorhebt. De wandelpad om Wimereux te bereiken loopt achter het voetbalveld.

Een van mijn favoriete shooting plaats is Ambleteuse, met de rivier de Slack die in zee mondt, de bootjes op het strand en het kasteel aan de hoogwaterlijn. De naam van Slack (dat geen eigen betekenis heeft) is een contractie van Ce Lac, want meer stroomopwaarts vormt de Slack kleine meertjes.

Wimereux

Bij hoog water stroomt het water Wimereux binnen via een doorgang aan de linkerkant (als je naar de zee kijkt) en rijkt het water tot aan de zeedijk, bij laag water heb je een enorm strand. De getijden zijn hier zeer groot, omdat de trechter van het Nauw van Calais de waterstroom tegenhouden: ten Westen van Calais heb je getijden van meer dan 8 meter, ten Oosten zijn de getijden hoogstens 6 meter.

Wimereux is een mooie stad met veel winkeltjes, maar met stapsvoet verkeer tijdens de vakantie (al het verkeer van de départementale moet door de smalle straatjes).

Audresselles

Van Ambleteuse naar Cap Griz-Nez (de andere kant dus) is het moeilijk wandelen via het strand, zelfs bij laag water, wegens de rotsblokken die de doorgang op meerdere plaatsen beletten. De wandelpad via de duinen is de enige optie. In Audresselles zijn de bunkers bewoond (ze zijn zelfs ingemetseld in de zeedijk) en voorzien van een geverfd bericht "PRIVE - PRIVAAT - PRIVATE".

Audresselles heeft gekleurde rotsen op het strand, die heel goed passen als achtergrond. Het is eens wat anders dan een gewone zee.

Tijdens de shooting days die ik organiseer werd er zowel een huis gehuurd, eerst aan de Cap Blanc-Nez, nadien in Audresselles.

Publicités - Reklame

-