Hoofdindex » Pictures » Brussel
Fotografie
Brussel
-

-


Cinquantenaire (Jubelpark)


Heizel


Koekelberg


Nacht


Parken


Langs het kanaal

Toen mijn ouders nog leefden ging ik regelmatig naar Brussel (ik ben er geboren maar zou er niet in willen wonen). Het is mij opgevallen dat Brussel een stad is met enorm veel parken. Je kan rond Brussel wandelen en van de ene in het andere park terechtkomen. Doe deze wandeling best op een week-end, anders wordt je binnen de korste keren ziek van de uitlaatgassen. Een weekdag tijdens de zomervakantie is ook goed; dan zijn de meeste winkels ook open. Op zich is Brussel geen toeristische stad, en de winkels zijn dus niet open op zondag (behalve in het stadscentrum, maar dat is voor mij geen doel van een uitstap).

De foto's dateren al van een 10-tal jaren, toen ik nog een Nikon Coolpix 990 had (beeldresolutie 3 Mpix of 2048 * 1536). Dan ben ik overgestapt op een Nikon Coolpix 5700 (beeldresolutie van 5 Mpix of 2560 * 1920), een Sony DSC-F828 (8 Megapixel), een Canon 20D en nu een 50D. Toch blijft de kwaliteit van een oude Nikon waarmee ik tienduizenden foto's genomen heb verbazen! De Coolpix 950, 990 (en soortgelijke toestellen) konden uitgerust worden met een voorzetlens om meer groothoek of tele te fotograferen. De originele voorzetlenzen waren niet goedkoop, maar de kwaliteit van de bekomen foto's ging zeker niet achteruit door het extra glas.

Cinquantenaire
De Cinquantenaire (Jubelpark) werd aangelegd naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van België en voltooid begin 1900. De paleizen, gelegen in de buurt van de Europese Gemeenschap herbergen talrijke musea (leger, luchtvaart, autoworld). Het legermuseum is gratis toegankelijk en zeker een bezoek waard, maar wandelen in de park heeft ook zijn charmes.

Heizel
De Heizel werd gebouwd voor het 100-jarig bestaan van ons land, maar kreeg pas zijn volle glorie bij de Expo'58. Een aantal foto's zijn genomen vanaf de Atomium. De Heizel is een toeristisch plek geworden met cinemazalen, mini-Europe en ijsventers. Geen foto's online wegens copyright-rechten van de exploitanten van de Atomium.


Van de atomium mag enkel een foto van een reproductie getoont worden,
niet van het origineel.

Koekelberg
Als je via de autosnelweg Oostende - Brussel de stad binnenrijdt, zal je dit gebouw zeker niet kunnen missen. Oorspronkelijk een katholiek gebouw, nu worden delen ervan uitverhuurd aan instellingen en café's. De panorama aan de top is adembenemend (te voet naar boven).

Nacht
Een paar beelden 's avonds getrokken. Zorg voor een statief en gebruik een lange sluitertijd om een mooi effect te bekomen. Het kan nodig zijn te experimenteren met verschillende sluitertijden, maar zorg er steeds voor dat de flitser uitgeschakeld is en de ISO instelling (gevoeligheid) op minimum staat. Anders zal je fototoestel het beeld proberen te compenseren door de gevoeligheid op te krikken (gevolg: een overmaat aan ruis). Meer nachtfoto's op de Oostendse pagina's.

Parken
Brussel telt een groot aantal parken. Je kan je wandeling beginnen aan de Botanique (de mooiste) en dan de volledige stad bezoeken en van de ene park in de andere terechtkomen.

Water
Beelden langs het kanaal, vanaf de Place de l'Yzer en dan richting Drogenbos en Anderlecht.

Brussel, Palais du Cinquantenaire

Publicités - Reklame

-