Hoofdindex » Pictures » Belgische kust » Nieuwpoort (Westen)
Belgische kust
Nieuwpoort (Westen)
Fotografie
-

-

Het westen van de Ijzer is de meest toeristische kant met Nieuwpoort als trekpleister. Er is een zeedijk, maar die is niet opvallend (niet overdreven lang, niet overdreven modern,...). De promenade tussen de dijk en het oude stadsgedeelte is tegenwoordig een toeristenmagneet. Langs deze promenade zijn er een paar hyppe winkels Ó la SuperDry. Nieuwpoort is Knokke-le-Zoute aan het voorbijsteken. Knokke zit vol vlamingen die frans proberen te spreken, in Nieuwpoort zijn het echt franstaligen, en dat scheelt.

De oude industrie (vooral de visserij) is verdwenen. Er zijn nog een paar vervallen gebouwen. De vismijn die 20 jaar geleden gerenoveerd werd ligt er totaal verlaten bij. De belgische (of vlaamse) kust is zodanig kort dat de quota's die wij van Europa ontvangen hebben onvoldoende zijn om een visserijvloot in stand te houden.

In Nieuwpoort-Bad zijn er een paar straten die evenwijdig met de zeedijk lopen, en aan de Ganzepoot hebben de het oude stadsgedeelte. Het is nog een dorp aan de kust waar je rustig kan wandelen.

PublicitÚs - Reklame

-