Français
De eerste foto's zijn genomen met een Sony DSC-F828, en deze camera maakt bestanden aan van 2 megabytes.
Om je een idee te geven:
- Met de 50MB dat je van je provider krijgt, zou je theoretisch ... 25 foto's online kunnen zetten. Met mijn huidige schijf (een Intel 520 SSD van 120GB) zou de limiet pas bereikt worden als ik dagelijks meer dan 800 foto's zou nemen ieder dag gedurende een jaar.
- Zelfs gecomprimeerd nemen de foto's van iedere Snelheidsprijs van de Noordzee minstens 5 keer meer ruimte in dan wat ik ter beschikking heb bij mijn internet provider. Met een eigen server zou ik de foto's van meer dan 1000 grote prijzen kunnen opslaan.
- Mijn huidig fototoestel, met een resolutie van 21megapixel neemt foto's van 8 à 12 MB, dus vijf keer zo groot als de foto's uit de Sony.
Een opmerking mochtans: de huidige upload snelheid van mijn server (dus de download snelheid voor jullie) ligt in de buurt van de 150kbytes. Om de belasting op mijn internet-verbinding te verlichten heb ik via een script een vertraging ingebouwd zodat de beschikbare bandbreedte niet volledig wordt opgesoupeerd door één enkele gebruiker die de foto's binnenhaalt. Dat heb je natuurlijk niet met een professionele hosting of colocation, maar daarvoor moet je natuurlijk extra betalen.
Om de snelheid voldoende hoog te houden voor alle gebruikers worden bepaalde foto's die vaak bekeken worden bij een normale provider (telenet en Skynet) ondergebracht. Deze kleine foto's nemen niet zoveel ruimte in beslag (ongeveer 30k per foto), maar worden heel vaak opgevraagd, waardoor de snelheid zwaar terugvalt van zodra er meerdere simultane bezoekers zijn. De full size foto's worden niet zo vaak opgevraagd.
Een back-up volgens de regels moet uitgevoerd worden volgens het 1-2-3-systeem: één document wordt op twee verschillende plaatsen op drie verschillede media opgeslagen. Je documenten-folder sla je dus op op je computer èn op een externe harde schijf, maar ook als online back-up bij een provider (dus 3 verschillende copies).
Beschikbare onderwerpen: (fotoreportages zou je het kunnen noemen...)
- Urbex hoogovens
- De staalnijverheid en alles wat erbij komt kijken. Veel van de hoogovens zijn niet meer in gebruik en zijn uitstekende urbex-lokaties... voor zover dat ze niet afgebroken worden.
- France
- Beelden van de regio Nord/Pas-de-Calais. Vooral aandacht voor wandelingen langs het strand en via de Grote Routepaden (chemins de grande randonnée)
- Nederland
- Niet zo ver: Nederland (en in het bijzonder Zeeland).
- België
- Toeristische verslagen van de belgische kust en het hinterland.
|
- Koninklijk Atheneum Oostende
- Fotos van het Koninklijk Atheneum Oostende (jaren 1980...)
- Militaria
- Onderwerpen over het leger en oorlogen (bunkers, musea, de eerste en tweede wereldoorlog, de koude oorlog).
- Brussel
- Er zijn nog mooie plekken in Brussel. In vergelijking met andere steden heeft Brussel een grote hoeveelheid parken. Een ideale wandeling in de week-end (niet in de week proberen, je hebt file bij het binnenrijden van de stad, en dan wordt je ziek van al die uitlaatgassen). Tegenwoordig is de stad ook zeer druk op zaterdag en kan je nergens meer parkeren.
|
Lokaties die gebruikt werden in het kader van de internationale Shooting Days worden op een andere site vermeld. Dit zijn lokaties die goed geschikt zijn voor fotoshoots met modellen.
Wat zijn eigenlijk de mogelijkheden van een goede camera? Zijn gevoeligheid bij weinig licht? Een grote zoomfaktor? Het gebruiksgemak? Op deze site over de geschiedenis van digitale fotografie (site offline) zal je wat meer te weten te komen over dit onderwerp. Een aantal camera's (ik heb er een heleboel versleten) passeren de revue. Dit is de nederlandstalige vertaling van de oorspronkelijk engelse site.
| Tussen de besprekingen van verschillende toestellen zal je nuttige informatie en technische weetjes tegenkomen, waarop je moet letten bij de aankoop van een digitaal fototoestel. Al heel vroeg ben ik namelijk met digitale fotografie begonnen, maar de ervaring dat ik opgedaan heb blijft geldig bij iedere nieuwe generatie toestel. Meer informatie over digitale fotografie.
| De foto boven is genomen met een Nikon Coolpix 5700, één van de beste toestellen voor macro-fotografie. Nieuwere toestellen zijn niet noodzakelijk beter; het is belangrijk dat je weet welk toestel je nodig hebt.
Ook op de Techtalk electro zal je interessante artikels aantreffen over digitale fotografie.
|
Kijk goed naar de foto rechts.
Hoe weet je dat de foto in Knokke genomen is?
Ik heb ook een foto van Knokke! Normaal ga ik niet naar deze badplaats (ik heb alles bij de hand in Oostende), maar met de overname van Electro Scheerens en de start van de Loewe Gallery door Verfaillie Bauwens (site offline) ben ik wel een aantal keren naar de badplaats geweest.
Heb je zelf leuke foto's dat je zou willen publiceren, dan kan je mij gewoon contacteren. De foto's kan je bijvoorbeeld via CD-ROM aanleveren en ik zet ze online. Gratis en voor niks gaan uw foto's online.
Het is een lichtmetalen velg.
|