Ik word daar zo moe van...
de gapende kloof tussen klant en technieker
Blogberichten
Root » TechTalk » Blogberichten » Klanten » Ik word daar zo moe van....

Techniek voor domme blondjes

-

-

Vroeger had je brood en spelen, nu heb je fastfood en televisie. Niet verwonderlijk dat de huidige generatie (de jeugd van vandaag, dus) er zo breed en opgezwollen uitziet... en dit heeft niets te maken met breedbeeldtelevisie. De saggende jeugd van tegenwoordig, die te lui is om zijn broek op te trekken.

Ik werk op een technische dienst (nu nog, maar niet meer in een electro-zaak), en het assortiment mensen dat we tegenkomen grenst gewoon aan het ongelofelijke. Meestal zijn het dezelfde mensen die hun toestel drie-vier keer binnen brengen in de waarborgperiode omdat ze het toestel verkeerd gebruiken, een tijdelijke reserve-toestel krijgen en die ook binnen de korste keren naar de kloten helpen. Ze eisen dat hun computer (die vol van de virussen zit) gratis zou "hersteld" worden. Ze schreeuwen dat hun strijkijzer (kalklaag van zo'n centimeter in de boiler) gratis vervangen zou worden “want ze gaan Test-Aankoop contacteren” (me dunkt dat ze bij TA ook depri rondlopen van dat soort mensen).

“Ik heb de filters van mijn stofzuiger regelmatig vervangen” durven ze te beweren als je de motorcompartiment open doet en blijkt dat die vol stof zit. "Dat stof zat er al in toen ik hem gekocht heb!" heb ik nog niet horen beweren, maar het kan nog komen.

En lach niet, ik heb al mensen gezien die een nieuwe printer eisen omdat één van de inktcartridge op is en de tekst vol strepen zit. En m'n baas, die geen ruggegraat heeft, die geeft de klant gewoon een nieuwe cartridge, vooral als ze zagen (hij noemt dit commercieel inzicht —hoeveel bedrijven zijn er niet failliet gegaan aan "commercieel inzicht"?). Gooi uw lege inktcartridges (en uw schoonmoeder) dus niet weg, maar laat ze bij ons gratis omruilen.

Hier een blogbericht op netlog. OK, netlog, da's niet voor geletterde zoogdieren (die lezen De Standaard), maar toch. Een veiligheidscode (captcha) hoort nu eenmaal bij het leven op het internet. En neen, je hebt niets mispeuterd, je bent gewoon zo dom als een koe (ook een zoogdier, trouwens). Allé, speel nog een spelletje. Misschien win je de 300€! Nù bellen! De lijn is open! "Hoeveel mensen zaten er op de ark van moses?"


Willem Vermandere had groot gelijk toen hij zong in Onnozelen brol:
“Om mijn zorgen te vergeten, kijk ik 's avonds Vee-tee-em
ik geraak direkt in alle staten van Goedeles zwoele stem
de schoonste prijzen kan je winnen en de rest die koop je maar
een roste pruike voor op je kletskop, 'n scheermachien voor j'okselhaar
en zo draait hier de commerce, 't echt geluk is van geen tel
konsumptieslaven aller landen, die reklame is kommer en kwel
't is daarom da'k dikwijls zegge, op de gekke wereldbol
hè'j veel schone en edele dingen maar ook veel onnozelen brol”

Een printout van het scherm van een modale computer. Er zijn 7 toolbars voorzien (allemaal met een eigen search engine en zelfs eigen pop-ups om de zoveel seconden om te vertellen dat er een nòg betere toolbar of accelerator bestaat).

Het opstarten van Internet Explorer (nadat de computer volledig opgestart is) duurt juist geen drie minuten.

Het is een notebook met breedscherm, waardoor van de originele 1366 * 768 pixels maar 900 * 380 pixels overblijven om te surfen.

Publicités - Reklame

-