Doktersbriefje
voor defekte computer
Blogberichten
Root » TechTalk » Blogberichten » Klanten » Doktersbriefje

Doktersbriefje voor defekte computer

-

-


Doktersbriefje dat je kan downloaden en invullen

Harde schijven van notebooks hebben een uitvalspercentage van 5% per jaar (dit zijn de cijfers van de fabrikant zelf). Een onafhankelijk onderzoek heeft aangetoont dat 7% van de verkochte computers defekt gaan per jaar (tijdens de waarborgperiode). En we hebben het nog niet gehad over de talrijke malware, virussen, “accelerators”, toolbars, èn antivirusprogramma's die de computer onbruikbaar maken en vaak een volledige system restore noodzakelijk maken.

Daarbij komt nog dat de mensen niet meer zonder hun computer kunnen. Ik zou begrijpen dat een klant niet zonder een diepvries, pacemaker of insulinepomp kan. Er zit 50kg vlees of de schoonmoeder in de diepvries bevroren en dat mag niet ontdooien. Dat zou kunnen stinken, en wat zouden de buren dan zeggen? Maar neen, jongeren hebben een computer nodig om hun huiswerk te doen.

Vroeger ging ik naar de schoolbibliotheek als ik informatie nodig had over een bepaald onderwerp. Nu zoeken de mormels het op op Wikipedia. En downloaden ondertussen een belachelijke ringtone, zitten te chatten op msn, halen een koole screensaver binnen (die achteraf een virus blijkt te zijn), zetten een gsmfoto van hun badkamerspiegel online en kijken wie er allemaal hun netlog profiel bezocht heeft.

En plots werkt de computer niet meer. En ze moeten dringend een eindwerk maken tegen morgen.

- Back-up gemaakt?
- Bakkup? Wat is dat?

- Een copie van de restore-partitie op DVD gemaakt?
- Restoor-wadde?

Blijkt dat de jeugd van tegenwoordig niet meer kan wachten om de eigenschappen van de bourgeois van Jacques Brel over te nemen. Ze hebben wel de wereld aan hun voeten (zolang de computer werkt natuurlijk), maar hebben als eindwerk letterlijk een artikel uit wikipedia overgenomen.

Mais hélâs, le computeur crashe; adieu veau, vache, cochon, couvée (en het gedicht van Jean de la Fontaine dat ze moesten leren). Als je echt niet zonder computer kan, koop er dan twee. Eén dat je gebruikt om te werken (euh?), en één dat je mag volproppen met rommel, dat je op café mag nemen en met een gerust hart mag onderkotsen, dat je op de fiets mag nemen en laten vallen,...

Hoeveel mensen hebben echter twee computers?

Godwin effekt in de electronika

En dan heb je het Godwin-effekt van het gesprek aan de balie of telefoon: hoe langer een gesprek duurt, hoe groter de kans dat er naar een vergelijking met de auto gegrepen wordt om je punt duidelijk te maken: als je met je auto tegen een muur smakt omdat je dronken bent, dan kan je je toch niet beroepen op de waarborg? Waarom zou je dan wèl waarborg moeten hebben omdat de helft van de toetsen niet meer werkt wegens vochtschade?

  - “Kan je snel naar deze computer kijken?
In de winkel hebben ze gezegd dat u er direkt naar kon kijken.”
.
Ik heb hem bekeken, het is een grijze bak met een rode deksel en u bent nummer 5 in de rij. Ga aan de balie en laat hem inschrijven. Heeft u uw aankoopbewijs bij? Zit er een paswoord op?

  - “En wat moet ik met mijn huiswerk? Ik moet dringend een samenvatting maken van de les....”.
Voor dergelijke klanten hebben we een doktersbriefje voorzien. Deze kan u gebruiken voor de school of de werkgever.

Publicités - Reklame

-